Україна нині є важливим гравцем на політичній карті світу – Президент




Президент Петро Порошенко переконаний, що Україна нині є країною, яка відіграє важливу роль у світовій політичній спільноті. Про це він заявив під час спілкування з журналістами українських телеканалів.

«Україна сьогодні є абсолютним важливим гравцем на світовій політичній карті», – сказав Глава держави. Він розповів про заходи та свій графік останніх п’яти днів. Зокрема, за останній тиждень Глава Української держави здійснив візит у Туреччину, де провів ефективні переговори з Президентом Реджепом Таїпом Ердоганом та Міністром закордонних справ Мевлютом Чавушоглою. Українська та турецька сторони скоординували дії в безпековому форматі.

Важливим був візит Глави держави до Німеччини та детальні переговори з Федеральним канцлером Ангелою Меркель, Президентом Франком-Вальтером Штанмайєром та новим Міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом. «Багато хто мав помітити надзвичайно потужний посил: Німеччина нарешті почала називати події на Сході нашої держави агресією Російської Федерації проти суверенної і незалежної України. Це є дуже потужна дипломатична перемога», – наголосив Президент.

Крім того, продовж тижня Петро Порошенко провів телефонні розмови з Прем’єром Великої Британії Терезою Мей, зі щойно переобраним Президентом Єгипту Абделем Фаттахом Аль Сісі, переобраним Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим і багатьма іншими.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *