Слов’янський район: на міжнародній трасі М-03 Київ – Харків – Довжанський тривають роботи з посилення дорожнього одягу

У межах Донецької області триває ремонт із заміни верхніх шарів покриття міжнародної траси М-03 Київ – Харків – Довжанський. Ділянка дороги розташована у Слов’янському районі, від повороту на Святогірськ у напрямку Слов’янська. Протяжність ремонтуємої ділянки – 11,5 км, загальна площа – 109,8 тис.  м2. Нагадаємо, решту траси від кордону із Харківщиною до Слов’янська було відремонтовано поточним середнім ремонтом у 2017 році.

Як і торік, відновлення стратегічної траси, що співпадає з найдовшим європейським транспортним коридором Е-40, фінансується з двох джерел: загального фонду Держбюджету (за бюджетною програмою 3111120 «Покращення стану автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський») та спеціального фонду обласного бюджету (коштів від «митного експерименту»).

16 квітня на об’єкті розпочато роботи з улаштування вирівнюючого шару покриття з гарячої крупнозернистої асфальтобетонної суміші типу А марки I.

Паралельно продовжуються роботи з фрезерування застарілого покриття (наразі відфрезеровано 4 км).

 Додамо, що за висновками експертів, проїзна частина цієї ділянки траси мала значні руйнування та деформації покриття та потребувала посилення несучої здатності дорожнього одягу.

Увага! Ремонтні роботи виконуються під рухом! Служба автомобільних доріг у Донецькій області звертається до водіїв із проханням бути максимально пильними за кермом – виконувати вимоги Правил дорожнього руху! Зважати на тимчасові дорожні знаки! 

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *