«Цього року ми приступимо до вирішення проблеми водопостачання півдня області», – Павло Жебрівський

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський провів зустріч з директорами філій  КП «Вода Донбасу», які працюють як на тимчасово окупованій, так і на контрольованій українською владою території Донеччини.
Під час зустрічі були розглянуті найгостріші проблеми компанії та необхідність масштабної системної реконструкції.

«Ані український уряд, ані міжнародники не залишать компанію напризволяще – фінансова допомога буде як на ремонт каналу, так і на приведення до відповідності водогонів й інші потреби підприємства. Роботу проводитимемо поетапно, у цьому році ми маємо приступити до системного вирішення проблеми водопостачання півдня області – Маріуполя, Нікольського, Волноваського та Мангушського районів», – наголосив Павло Жебрівський.

Також він зазначив, що потрібно підвищувати рівень заробітної плати на підприємстві, а для цього потрібна реконструкція, зменшення видатків та енергоємності. Під час зустрічі також було розглянуто питання щодо оплати водопостачання: якщо на контрольованій території тариф становить близько 30 гривень, то на окупованій – досі 7 гривень, що не є економічно необґрунтованим, заборгованість становить близько 2,8 млрд гривень.

Очільник області підкреслив,що керівники філій мають бачення подальшого розвитку компанії та готові за будь-яких викликів забезпечувати стабільне водопостачання.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *