«Донеччина може розраховувати на підтримку Канади», – Роман Ващук

Канада готова надати допомогу у питанні вдосконалення контрольно-пропускних пунктів (КПВВ) та підсилення сигналу українських медіа на окуповану територію. Про це сьогодні сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук під час зустрічі з головою Донецької облдержадміністрації Павлом Жебрівським.
«Розбудова КПВВ необхідна, але не хотілося б, аби наведення там ладу сприймалося як «побудова кордону». Бо якраз навпаки – намагатимемося зробити перетин КПВВ максимально зручним та швидким. Поки що визначили, що пілотним проектом такого вдосконалення буде КПВВ «Мар’їнка», далі поступово перейдемо до решти пропускних пунктів», – зазначив Павло Жебрівський.
Також під час зустрічі обговорювались можливі шляхи та варіанти реінтеграції окупованих територій. Роман Ващук запевнив, що Україна, і Донеччина зокрема, й надалі може розраховувати на підтримку з боку Канади, оскільки його країна твердо стоїть на позиціях необхідності збереження українського суверенітету та відновлення територіальної цілісності України. Очільник області підкреслив, що Донеччина живе і розвивається, а розвиток є запорукою повернення окупованих територій.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *