Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 14.04.18-16.04.18 року

У Краматорську зустрічали агітпотяг «Труханівська Січ»

15 квітня до Краматорська прибув потяг Єднання України, який за 12 днів побуває в усіх куточках країни. В нашому місті школярі та дорослі відвідали культурні осередки, щоб дізнатися про історію та специфіку Краматорська.

Пасажирів зустрічали представники Донецької ОДА та Управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради. Для гостей була підготована цікава та дуже насичена програма – бо лише за один день треба було розповісти та показати усе цікаве  про рідне місто. Майже 100 школярів, студентів, волонтерів відвідали молодіжну платформу «Вільна Хата», побували на меморіалах, у палеонтологічному музеї, центральній бібліотеці, де для них влаштували виставу, а також у ЦВР, де відбулася зустріч із військовими та концерт. Діти залишилися дуже задоволеними та отримали багато приємних вражень.

У Слов’янську Сквер пам’яті на блокпосту №1 прикрасили 1000 тюльпанів

Під Слов’янськом у місці, де в 2014 році перебував Блокпост № 1 висадили 1000 тюльпанів. Жителі хочуть там облаштувати Сквер пам’яті.

Чемпіонат Донецької області з настільного тенісу серед кадетів

На базі спортивного комплексу «Грета» в Дружківці пройшов Чемпіонат Донецької області з настільного тенісу серед кадетів 2004-2005 р.н. і міні-кадетів 2007 р.н. і молодше.

У змаганнях взяли участь 65 спортсменів з Дружківки, Бахмута, Костянтинівки, Селидове, Українська, Гірника, Мирнограда, Покровська, а також Покровського і Добропільського району.

Чемпіонат міста з настільного тенісу серед людей з інвалідністю з ураженням ОРА

У приміщенні стадіону «Металург» відбувся чемпіонат міста з настільного тенісу серед людей з інвалідністю з ураженням ОРА, в якому прийняло участь 2 жінки и 6 чоловіків.

За результатами змагань призові місця розподілилися наступним чином:

Серед чоловіків переможцем став Артур Радковський друге місце у Юрія Чорного, третє місце у Анатолія Шманіна.

Серед жінок чемпіонкою стала Наталя Зубар, друге місце у Алли Гончаренко.

Переможці та призери були нагороджені грамотами Управління з питань фізичної культури і спорту м.Бахмут.

Маріупольська книжкова толока зібрала сотні українців

Стартував міжнародний книжковий фестиваль «Маріупольська книжкова толока». Ярмарок видавництв,  публічні дискусії, авторські презентації та читання, тематичні лекції, музичні виступи, зустрічі з митцями та дитяча зона.

Фестиваль проходить у місті вперше, а вже має гарні результати. Сотні людей прийшли купити собі книгу, взяти участь у майстер-класах, послухати цікаву лекцію або вірші. Програма толоки різноманітна. Працює вісім локацій – літературні зустрічі, панельні дискусії, книжкові презентації, авторські читання, лекції та майстер класи.

В рамках фестивалю до Маріуполя завітали десятки видавництв, відомі письменники, журналісти, митці та науковці. Своїми творчими наробками приїхали поділитися Юрій Іздрик,  Любко Дереш, Євген Маланюк, Роман Коляда, Олена Ольшанська, Євген Чупак, Артем Полежака та багато інших.

Маріуполь відзначився перемогами у відкритому Кубку України з бодібілдингу та фітнесу

У Києві пройшов відкритий Кубок України з бодібілдингу та фітнесу. На ньому відзначилися дві спортсменки з Маріуполя, які завоювали золоті медалі.

Змагання були відбірковими для спортсменів з усієї України на майбутній чемпіонат Європи. Тому біля 200 учасників з усіх регіонів країни прийняли участь у ньому.

Маріуполь гідно виступив на чемпіонаті. Так, золоті  медалі завоювали: багаторазова переможниця різних внутрішніх чемпіонатів, турнірів і кубків Ганна Білоусова (категорія фітнес бікіні до 162 см) та призерка чемпіонату України Яна Поликовська (категорія фітнес бікіні до 166 см). Вони стали членами збірної України IFBB, а також будуть представляти місто, регіон та всю країну на майбутньому чемпіонаті Європи

У Покровську пройшов черговий тренінг в рамках програми «Sikorsky Challenge»

В Молодіжному хабі при Донецькому національному технічному університеті пройшов тренінг «Основи інноваційного підприємництва. Практика запуску стартапу». Під керівництвом ментора Ігоря Пеєра учасники продовжили роботу над своїми проектами.

З присутніми поділилися інформацією про те, як формувати взаємини зі споживачами, які ключові ресурси необхідні для реалізації стартапу і які основні види діяльності виникають в ході роботи над ним. Особливу увагу звернули на аналіз структури витрат і доходів.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *