Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 17 квітня 2018 року

Шабельківка отримала нове футбольне поле

В ЗОШ № 32 відбулося відкриття побудованого нещодавно футбольного поля зі штучним покриттям.

Тепер школярі та вболівальники мають змогу займатися улюбленим видом спорту, тренуватися, та проводити змагання у своєму селищі. Школярів з цією визначною подію привітали керівник Департаменту сім’ї, молоді та спорту Володимир Мицик, заступник міського голови Юрій Люлька, президент ФК «Авангард» Андрій Безсонний, перший заступник голови, виконавчий директор ГС ФФДО, головний тренер ФК «Авангард» Олександр Косевич. Гості побажали юним спортсменам наснаги, цілеспрямованості та впевненості у власних силах для майбутніх перемог.

В рамках проведення Дня цивільного захисту в ЗОШ №1 рятувальники провели навчальну евакуацію

В рамках проведення Дня цивільного захисту в ЗОШ №1 краматорські рятувальники провели навчальну евакуацію учнів і педагогічного колективу освітнього закладу.

Після сигналу “Тривога” школярі за лічені хвилини в супроводі педагогів покинули приміщення навчального закладу згідно з планом евакуації та вишикувалися по класах на шкільному подвір’ї. Класні керівники провели перекличку, директор школи доповів співробітнику ДСНС про кількість евакуйованих дітей.

Додатково фахівці ДСНС провели з учнями та педагогічним колективом інструктаж, на якому йшлося про правила пожежної безпеки, порядок дій у разі виникнення пожежі

Шкільні робототехніки з Краматорська успішно виступили на Всеукраїнських змаганнях

У столичному Українському домі в минулі вихідні відбувся довгоочікуваний Всеукраїнський фестиваль “ROBOfirst – більше ніж роботи”, в якому взяли участь відразу 7 шкільних команд з Краматорська: ЗОШ №№ 16, 32, 25, 4 і 8.

Розроблений і реалізований проект крапельного поливу тепличних і кімнатних рослин з автоматизованою регулюванням вологості повітря, температури і таймером поливу зайняв в Києві перше місце в категорії “Інноваційні рішення”

Дипломант обласного конкурсу

Викладач Дружківської школи мистецтв Юлія Бєлих стала дипломантом обласного конкурсу викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл Донецької області «Paleterum» в номінації «Сучасні засоби унаочнення», виготовивши презентації, присвячені життю та творчості видатних українських композиторів Максима Березовського, Дмитра Бортнянського та Артемія Веделя. Відтепер її методична робота використовуватиметься у навчальному процесі закладів позашкільної мистецької освіти.

Чемпіонат України з важкої атлетики

У м. Славутич Київської області проходить чемпіонат України з важкої атлетики серед спортсменів до 13 років. В наполегливій боротьбі лиманочка Юлія Фесенко на цих змаганнях завоювала бронзову нагороду

Змагання з брейк-дансу «ArtCitySoul.BreakingJam»

У Бахмутському міському Центрі дітей та юнацтва відбулися змагання з брейк-дансу “ArtCitySoul.BreakingJam”, де юні бібої мали змогу продемонструвати усім свої вміння та навички та поспілкуватися мовою танцю.

Відбувся показовий батл серед досвідчених танцівників, який нікого не залишив байдужим. Завершився цей день вуличного танцю дружнім переглядом художнього фільму “Королі танцполу”.

VI Міжнародний фестиваль-конкурс «Арт-Домінанта»

У місті Харкові відкрився VI Міжнародний фестиваль-конкурс виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта», який об’єднав представників різних навчальних інституцій України та зарубіжжя.

Виступи конкурсантів створили яскраву феєрію жанрів та стилів. Конкурс перетворився на справжнє свято оркестрової народної музики. Учасниками цього неперевершеного дійства стали учні і викладачі Школи мистецтв міста Бахмута.

Яскравий виступ приніс Дитячому зразковому колективу оркестру народних інструментів (керівник Шаповалов О.В.) та інструментальному ансамблю викладачів «Smile» (керівник Сидорова Ю.А.) Дипломи лауреатів II ступеню.

Молоді дзюдоїсти Бахмута стали призерами обласного чемпіонату

У Бахмуті на стадіоні “Металург” відбувся Чемпіонат області з дзюдо серед молоді до 23 років і серед юнаків та дівчат 2005-2006, 2007-2008 р.н.

У змаганнях взяло участь 357 спортсменів з 14 міст і районів Донецької області, а також гостей з міст Рубіжне та Сіверодонецьк Луганської області. Команду Бахмута представляли вихованці КДЮСШ №1 та ДВУОР ім. С. Бубки.

За підсумками змагань в активі спортсменів 5 золотих, 3 срібних і 5 бронзових нагород.

Ольга Пікула спільно зі спортивною молоддю оновили шкільний спортмайданчик

Багатофункціональний спортивний майданчик біля загальноосвітньої школи № 9 вдалося змінити й оновити спільними зусиллями активних маріупольців та депутата Ольги Пікули.

Реставрація відбувалася в два етапи. Спочатку була розчищена прилегла територія, прибране все сміття з майданчика й проведені зварювальні роботи, а на другому етапі – весь інвентар, турніки і бруси пофарбували в яскраві кольори, надавши естетично привабливого вигляду.

Спортсмен місяця: у Маріуполі нагородили Ігоря Радівілова

В управлінні з фізичної культури та спорту міської ради нагородили кращого спортсмена березня – Ігоря Радівілова. На даний момент гімнаст знаходиться на змаганнях, тому нагороди вручені мамі спортсмена.

Етап кубка світу зі спортивної гімнастики в Катарі в минулому місяці для Ігоря Радівілова став тріумфальним. Маріупольський спортсмен за добу завоював дві золоті нагороди. Спочатку Ігор взяв золото у вправах на кільцях, а вже на наступний день приймав вітання за перемогу в опорному стрибку.

Урочисте нагородження провів начальник учбово-спортивного відділу управління спорту міської ради Георгій Федоренко. Від імені спортивної громадськості міста він подякував мамі Ігоря за виховання сина, вагомий внесок саме Світлани Радівілової в становленні характеру та особистих якостей чемпіона.

Маріупольські плавці взяли три медалі Кубка України зі стрибків у воду

У Києві пройшов Відкритий Кубок України зі стрибків у воду. У змаганні взяли участь 95 спортсменів. Відзначився в турнірі маріупольський плавець Станіслав Оліферчік і Ніка Шурда.

Так, серед змішаних пар MIXED на трампліні 3 метра Станіслав в парі з В. Кесар завоював «золото». Друге місце посіли представники Італії, а третє – залишилося за представниками Миколаївської області.

Маріуполь переймає досвід співпраці з IFC у турецькому Ізмірі

В рамках робочого візиту міський голова Вадим Бойченко з профільними керівниками прибуває в місті Ізмір (Туреччина). Протягом трьох днів делегатів з Маріуполя ознайомлять з транспортною системою міста та управлінням водними ресурсами турецького міста.

Підведення підсумків міського конкурсу малюнків «Чорнобиль з пам’яті не стерти»

В приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулось підведення підсумків Міського конкурсу малюнків «Чорнобиль з пам’яті не стерти».

Конкурс проводився у два етапи, перший – відбірковий (в закладах освіти міста) і другий – міський, за результатами якого визначились переможці в кожній категорії.

Переможці конкурсу будуть нагороджені під час урочистого заходу «Пам’ять із полиновим присмаком болю» 26 квітня.

Ліцеїст з Покровська став дипломантом І ступеня у конкурсі екологічних проектів

У Києві, на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, пройшов конкурс-захист екологічних проектів DreamECO. Прийняли участь у конкурсі й учні ліцею «Надія» з Покровська.

Ліцеїсти стали фіналістами за трьома категоріями – Анна Суржанська «Екологія та різноманіття», Любов Віцькова – «Якість довкілля» та Євген Самсонов – «Моє місто».

Музичний колорит

В рамках програми розвитку національних меншин в музичній школі м. Селидове 12 квітня відбувся концерт «Музичний колорит».

Юні музиканти запросили гостей до музичної подорожі в Білорусь, Естонію, Румунію, Польщу, Грузію, Вірменію, Ізраїль. Відкрили концерт «Українські джазові візерунки» у виконанні зведеного ансамблю скрипалів та сопілкарів. Це попурі на теми українських народних пісень стало яскравим початком параду музики різних народів.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *