Павло Жебрівський зустрівся з освітянами та бізнесменами

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський у Краматорську взяв участь у бізнес-сніданку, організованому представниками Торговельно-промислової палати, директорами шкіл та переможцями конкурсу «Український донецький куркуль», членами швейного кластеру.

Основною темою зустрічі став розвиток професійної освіти. Підприємці висловили зацікавленість у підготовці фахівців для своїх підприємств, педагоги говорили про підвищення якості професійної освіти. Павло Жебрівський наголосив, що департамент освіти та науки Донецької ОДА розробляє з цього приводу програму, яка невдовзі буде представлена для затвердження – вона передбачає орієнтацію на потреби ринку, підвищення престижу робочих спеціальностей.

Також було розглянуто питання впровадження форми для учнів та педагогів, зокрема, в опорних школах. За словами директорів, і батьки, і колективи опорних шкіл зацікавлені в тому, щоб мати красивий стильний одяг з якісних тканин.

«Куркулі можуть такий одяг пошити. До реалізації свого проекту вони вже залучили голову Національного галузевого партнерства у легкій промисловості України, радника міністра освіти та науки Голду Виноградську. ДонОДА готова бути комунікаційним майданчиком, щоб проект задовольнив усіх – дітей, батьків, педагогів та виробників», – підкреслив Павло Жебрівський.

Очільник області наголосив, що планує продовжувати зустрічі з представниками малого бізнесу – активні люди та їхні креативні ідеї мають бути почутими, підтриманими та реалізованими.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *