У Райгородку відкрився автоматизований пост контролю на р. Сіверський Донець

Сьогодні під час робочого візиту до Слов’янського району голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський взяв участь у відкритті автоматизованого посту контролю на р. Сіверський Донець.

Встановлене обладнання контролюватиме стан води у річці за 14 показниками (біологічні та хімічні показники кисню, наявність нітратів, нітритів, амонію, калію, твердих частин тощо), оброблятиме отриману інформацію та передаватиме її в режимі он-лайн на сайт департаменту екології Донецької облдержадміністрації, де з нею зможе ознайомитися кожен охочий.

«На сьогоднішній день в області працює ще один подібний пост моніторингу – у Святогірську. Всього ж до кінця року плануємо відкрити 8 таких постів – щоб контролювати якість води 8 найбільших річок Донеччини. А щодо моніторингу довкілля загалом, то по завершенню реалізації усіх етапів проекту Донеччина матиме сучасну та якісну систему, яка фактично та юридично відповідатиме усім технічним вимогам українського та європейського законодавства», – наголосив очільник області Павло Жебрівський.

Системний онлайновий моніторинг річкової води Донеччина впроваджує першою в Україні. Облаштування автоматизованого посту в Райгородку обійшлося в 1 млн 965 тисяч гривень.

Павло Жебрівський дав завдання протягом двох тижнів скоординувати роботу екологів та «Води Донбасу»: якщо пост моніторингу виявить значне забрудення, «Вода Донбасу» має припинити водозабір, і таким чином ми убезпечимо жителів Донеччини – як окупованої частини, так і контрольованої українською владою.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *