В Україні буде створено єдину міжнародну платформу по боротьбі з організованою злочинністю



Міністр внутрішніх справ заявив, що в Україні запрацює єдина міжнародна платформа по боротьбі з організованою злочинністю Про це він сказав сьогодні, 17 квітня, після зустрічі з високопосадовцями Державного департаменту США.
«З заступником Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Уессом Мітчеллом дуже детально обговорили план повернення Донбасу та Криму за стратегією step by step, та створення в Україні єдиної міжнародної платформи з боротьби із оргзлочинністю, зокрема російським криміналом», – заявив Арсен Аваков. Своєю чергою, заступник Голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін додав, що вже почалися переговори з американськими партнерами про створення на території України Офісу США по протидії наркозлочинам, а також українські офіцери матимуть змогу навчатися в американських навчальних закладах.
«Ми побачили підтримку всіх наших ініціатив. І почали переговори про створення на території України Офісу США по протидії наркозлочинам. Вже зараз в нас є домовленість, що на постійній основі в Україні буде працювати американський офіцер з Управління по боротьбі з наркотиками (DEA). Це дозволить нам ефективно обмінюватися інформацією. А також, вже зараз ми маємо більше мільйона доларів на навчання українських офіцерів поліції в академії DEA», – сказав В’ячеслав Аброськін. Нагадаємо, в лютому 2018 року в складі Нацполіції запрацював підрозділ по боротьбі з організованою злочинністю. Департамент займається протидією суспільно небезпечним організованим групам та злочинним організаціям, зокрема, кримінальним авторитетам, які мають вплив на суспільно важливі сфери життя.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *