До річниці загибелі Володимира Рибака та Юрія Поправки

Сьогодні Донеччина вшановує пам’ять великих патріотів України, одного з лідерів проукраїнського руху Донеччини, депутата Горлівської міської ради – Володимира Рибака та учасника Революції Гідності Юрія Поправки.

17 квітня 2014 р. під час проведення сепаратистського «мітингу» у Горлівці В. Рибаком було зірвано прапор так званої «ДНР» з будівлі міської ради, після чого проросійські терористи викрали та вивезли його у захоплений Слов’янськ.  19 квітня його тіло було знайдено у річниці Казений Торець біля смт. Райгородок з ознаками насильницької смерті та було упізнано дружиною. Разом із ним було знайдено тіло студента, учасника Революції Гідності, Юрія Поправки. Причиною смерті обох загиблих стала комбінована травма тіла внаслідок тортур, з подальшим утопленням ще живих непритомних потерпілих.

Указом Президента України від 20 лютого 2015 року за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції Гідності В. Рибака та Ю. Поправку було удостоєно званням героя України (посмертно).

18 квітня 2015 року у м. Слов’янськ на адміністративній будівлі міськвідділу Служби безпеки України була відкрита меморіальна дошка закатованому тут проукраїнському активісту з тимчасово окупованого м. Горлівка, депутатові Горлівської міської ради Володимиру Рибаку.

12 жовтня 2017 Київрада перейменувала вулицю М. Лебедєва в Дніпровському районі Києва, на честь Юрія Поправки.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *