Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 18 квітня 2018 року

На Донеччині відбулася «Хода вільних людей»

У Краматорську пройшла щорічна «Хода вільних людей».

Захід був присвячений четвертій річниці акції на підтримку України, яка вперше відбулася у 2014 році.

Містяни, громадські активісти та представники влади Краматорська пройшлися патріотичною ходою по місту.

Діставшись головної площі міста, учасники ходи заспівали гімн України та згадали хвилиною мовчання загиблих воїнів АТО.

В рамках програми «Правова освіта дорослих» поліцейські зустрілися з жителями Краматорська

В приміщенні Донецького інституту техніки і менеджменту МНТУ заступник начальника Краматорського відділу поліції Андрій Друмов та старший дільничний офіцер поліції Денис Фомовський в рамках програми «Правова освіта дорослих» провели зустріч зі «студентами золотого віку».

Поліцейські порадили, як застерегти себе й своїх близьких від шахрайських посягань, адже більшу частину потерпілих складають саме особи похилого віку.

У Слов’янську вшанували пам’ять закатованого Героя України Володимира Рибака

Чотири роки тому бойовики викрали депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака при спробі потрапити в будівлю міськради та зняти прапор самопроголошеної «ДНР».

Сьогодні, 18 квітня, біля будівлі Слов’янського міського відділу СБУ

відбулися мітинг-реквієм та покладання квітів до меморіальної дошки героя України Володимира Рибака.

В урочистому мітингу взяли участь представники Слов’янської міської влади та громадськості, щоб вшанувати пам’ять того, хто боровся за свободу та незалежність своєї Батьківщини.

Юним гімнасткам розповіли про історію створення Олімпійського прапора

До 105-річчя створення Олімпійського прапора співробітники бібліотеки ім. А.С. Серафимовича організували для вихованок КДЮСШ № 2 спортивно-ігровий захід «Під прапором ігор – до спорту і здоров’ю». Бібліотекари розповіли гімнасткам про історію створення олімпійської символіки та її значення.

В рамках заходу провели експрес-змагання зі стрибків на скакалці між бібліотекарами та юними гімнастками. Завершився захід майстер-класом від юних гімнасток, які показали свою майстерність на різних снарядах.

Приазовський державний технічний університет став переможцем Першості міста з волейболу

У Маріуполі завершилась Першість вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації з волейболу. Змагання проводилися за круговою системою.

Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, медалями та грамотами управління з фізичної культури та спорту Маріупольської міської ради.

У Маріуполі пройшов турнір Федерації тенісу України серед спортсменів “Закрита ракетка”

У змаганнях взяли участь спортсмени до 12-ти років з Маріуполя, Києва, Харкова, Сєверодонецька та Миколаєва.

Призери змагань були нагороджені кубками, медалями та грамотами управління з фізичної культури та спорту Маріупольської міської ради.

Виставка, присвячена столітньому ювілею газети «Приазовський робочий»

У Маріупольському краєзнавчому музеї (вул. Георгіївська, 20) відкривається виставка “ПР. Мариуполь городской строкой “, присвячена 100-річному ювілею міської газети “Приазовський робочий”.

На виставці представлено понад 200 експонатів, що розповідають про історію газети-довгожительки. Старі підшивки, складальна каса з буквами, фотографії, документи, нагороди газети. Інсталяції “робочий стіл кореспондента” і “лабораторія фотокора” занурять відвідувачів у стрімкий ритм роботи редакції.

Презентація проекту «Не сірі будні»

У приміщенні центру розвитку для молоді та дітей «TEENДІМ» члени ініціативної групи молоді Краматорська Олена Кучерук та Всеволод Леднік презентували школярам та студентам міста проект «Не сірі будні». Захід відбувся за підтримки управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації та фінансової підтримки ПРООН в Україні.

Для учнів та студентів проведений цікавий навчальний тренінг, продемонстрований фільм про самоорганізацію школярів однієї із шкіл міста Краматорськ. Даний проект направлений організувати молодь, розповісти про можливість розвитку особистості незалежно від стану фінансів та місця проживання.

«Сучасні підлітки: нова генерація…»

В рамках реалізації Програми підтримки та розвитку дитячої обдарованості «Надія Донеччини», в актовому залі відділу освіти райдержадміністрації пройшла IX районна дитячо-юнацька конференція в рамках МАН.

Тема конференції, яку запропонувала учасникам практичний психолог відділу освіти райдержадміністрації, організатор та ідейний натхненник всіх творчих і інтелектуальних заходів Л. Паращук, досить складна, цікава і дискусійна – «Сучасні підлітки: нова генерація».

Молодіжний діалог «Україна-Швеція»

На запрошення Ганнівського сільського голови Лілії Тихонової відбулася зустріч в молодіжному центрі села Ганнівка з молоддю шведської «Біблійної школи» міста Упсала.

Вони перебувають в Україні з духовною волонтерською місією. Хлібом – сіллю зустрічали шановних гостей сільський голова Лілія Тихонова, заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко, в.о. завідувача сектору у справах сім`ї, молоді та спорту Добропільської райдержадміністрації Світлана Кучманова та активна молодь села.

Дуже змістовним був діалог молоді. Кожен з учасників зустрічі розповів про себе. Потім молодь провела майстер-класи з національного танцю. Закріпили вивчене спільним українським хороводом.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *