Очільник області відвідав 4 куркульських господарства Лиманської ОТГ

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський в ході робочої поїздки до Лиманської об’єднаної територіальної громади відвідав 4 куркульських господарства: у селищах Дерилове, Лозове та два у Лимані.

«Такі хлопці й дівчата потрібні громадам», – так про переможців конкурсу «Український донецький куркуль» говорять на Лиманщині.

Очільник області зазначив, що вражений характером лиманського куркульства. Найбільше – пані Наталією Гайдук з Дерилового. Жінка має 5 дітей. Але попри це має сили вести фермерське господарство. В рамках конкурсу вона отримала 500 тисяч гривень підтримки, закупила корів, отримує молоко, облаштувала приміщення з обстеження його якості та налагодила реалізацію. На своєму міні-підприємстві пані Наталя створила 1 робоче місце, планує відкрити ще 3.

Ветеран АТО з Лозового Юрій Улітін – майстер з обслуговування та ремонту автомобілів. Він написав проект всього на 58,5 тисяч гривень – зізнається, що не вірив у те, що отримає гроші, каже, «мені за все моє життя ніхто просто так копійки ламаної не дав». Але від проекту ДонОДА «Український донецький куркуль» гроші отримав, і придбав на них інструменти для шиномонтажу та будівельні матеріали. Про його золоті руки слава йде далеко, до нього на обслуговування приганяють свої автівки водії не лише з Лиману, а й зі Слов’янска та Краматорська. Шиномонтажне господарство лозівського куркуля перспективне. Є віра в те, що отримати кошти реально, то ж готує документи на розширення свого бізнесу – вже на більшу суму.

Валентин Ткачук отримав 345 тисяч гривень на придбання апарату УЗД для діагностики тварин у своїй ветеринарній клініці. Клініка невеличка, розташовується в орендованому приміщенні, але клієнтів багато – Валентин кваліфікований спеціаліст, вдосконалював своє ремесло в Америці та Італії. Вже створив 1 робоче місце, планує ще два, працює над придбанням постійного приміщення під клініку.

Олександр Зінковський з Лиману – гарний приклад того, що куркулі можуть конкурувати навіть з комунальними підприємствами та навіть в обслуговуванні бюджетних установ. Олександр взяв 428 тисяч гривень на придбання сміттєвозу й організував вивезення сміття з приватного сектору Лиману та шкіл і дитячих закладів. Займається й вторинною сировиною. У його бізнесі задіяно 4 працівників, одне робоче місце він створив у рамках проекту «Український донецький куркуль».

Очільник області поспілкувався з підприємцями, та підкреслив, що якщо  у громадах є такі люди, Лиманщина має величезну перспективу.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *