«Придбати» страховий стаж можливо. Про це під час інтерв’ю нагадали податківці Покровська

Особи, які не підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, можуть набути пенсійних прав нарівні з громадянами, для яких участь у пенсійному страхуванні є обов’язковою, шляхом самостійної сплати страхових внесків – саме про це йшлося під час інтерв’ю, наданого телекомпанії «Орбіта» головним державним ревізором-інспектором Покровського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області Ольгою Кондрашовою.

Податківець зазначила, що держава надає можливість громадянам подбати за свою майбутню пенсію за різних життєвих обставин шляхом добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Відповідно до част.1 ст. 10 Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон №2464), таке право надається особам, які досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, визначеними п. 1 част.1 ст. 4 Закону №2464, та не належать до платників єдиного внеску, визначених п.п. 4 та п.п. 5 частини першої ст. 4 Закону №2464, у тому числі іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Для реалізації цього права громадянам потрібно звернутися до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації та подати заяву на укладення відповідного договору, і таким чином забезпечити собі наявність необхідного для призначення пенсії страхового стажу.

ГУ ДФС у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *