Президент дав старт роботи системи протидії антиукраїнському мовленню у зоні АТО

Президент Петро Порошенко в Ситуаційному центрі  провів нараду щодо інформаційної безпеки держави та протидії російській пропаганді, під час якої дав старт роботи Системи протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення Антитерористичної операції.

Президент повідомив, що РНБОУ за активної участі Міністерства інформаційної політики, Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони , Національної ради телебачення і радіомовлення, СБУ розробила і реалізувала систему протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення АТО.

«Ми захистимо українців від «інформаційної отрути», яка приходить до нас з Російської Федерації», – заявив Петро Порошенко та наголосив на важливості сьогоднішнього рішення Верховної Ради «у захисті територіальної цілісності в релігійному і конфесійному сенсі» (Звернення до Вселенського Патріарха щодо надання Томосу на автокефалії Українській Православні Церкві – Ред.).

“Вітаю вас із початком ефективного функціонування системи протидії антиукраїнського мовлення в зоні АТО. Впевнений в тому, що сьогодні це значна віха, значний прогрес у захисті України від факторів російської гібридної агресії і дуже дякую всім за роботу”,  сказав Президент.

Система комплексної протидії російській інформаційній агресії в зоні проведення Антитерористичної операції блокує аналогові та цифрові телевізійні сигнали більше 40 каналів російського і проросійського телебачення на території проведення АТО. Вона спрямована на протидію інформаційної експансії та поширенню пропаганди Росії на території АТО і дозволяє захистити громадян України, які проживають більш ніж у 150 населених пунктах на лінії розмежування.

Головний сайт Президента України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *