27 річний Северіон Дангадзе родом з Донецька. Вся його сім’я завжди була …

27 річний Северіон Дангадзе родом з Донецька. Вся його сім’я завжди була патріотами України, тому сепаратисти забрали у них все майно. Отримавши гарну освіту в Англії, після роботи директором всесвітнього Експо в Астані, Север повернувся в Україну з надією допомогти підняти свою Батьківщину.

Зараз він в одиночці Лук’янівського СІЗО, в підвалі без вікон, за звинуваченням у «держперевороті». Туди його перевели після того, як на його важкохворого батька, під час акції біля його будинку, напав з сокирою п’яний генпрокурор Луценко.

Після цього конфлікту, за особистим наказом мстивого Луценка, Северу заборонили побачення, його виводять на прогулянку на півгодини в день три охоронці в балаклавах і з собакою. Ці охоронці та слідчий – практично його єдиний контакт із зовнішнім світом. Слідчий приходить раз на тиждень з єдиною пропозицією – обмовити себе, а також написати, що Саакашвілі – агент Путіна. У справі не залишилося жодного прямого свідка або докази. Мене видворили з країни, а Севера залишили в заручниках і тупо вбивають.

За всіма міжнародними нормами – це тортури та порушення всіх прав, причому наказ даний вищим керівництвом країни. Минулого тижня в Європарламенті я обговорював долю цієї молодої людини з багатьма європарламентарями та вони обіцяли втрутитися, але мене дивує мовчання інших українських політиків, крім РНС. Чи ви думаєте, що до вас не зможуть завтра так само прийти за брехливими звинуваченням і закрити вас у підвалі?

27 летний Северион Дангадзе родом из Донецка. Вся его семья всегда была патриотами Украины, поэтому сепаратисты забрали у них все имущество. Получив хорошее образование в Англии, после работы директором всемирного Экспо в Астане, Север вернулся в Украину с надеждой помочь поднять свою Родину.

Сейчас он в одиночке Лукьяновского СИЗО, в подвале без окон, по обвинению в «госперевороте». Туда его перевели после того, как на его тяжелобольного отца, во время акции возле его дома, напал с топором пьяный генпрокурор Луценко.

После этого конфликта, по личному приказу мстительного Луценко, Северу запретили свидания, его выводят на прогулку на полчаса в день три охранника в балаклавах и с собакой. Эти охранники и следователь – практически его единственный контакт с внешним миром. Следователь приходит раз в неделю с единственным предложением – оклеветать себя, а также написать, что Саакашвили – агент Путина. В деле не осталось ни одного прямого свидетеля или доказательства. Меня выдворили из страны, а Севера оставили в заложниках и тупо убивают.

По всем международным нормам – это пытки и нарушение всех прав, причём приказ дан высшим руководством страны. На прошлой неделе в Европарламенте я обсуждал судьбу этого молодого человека со многими европарламентариями и они обещали вмешаться, но меня удивляет молчание других украинских политиков, кроме РНС. Или вы думаете, что к вам не смогут завтра так же прийти по лживому обвинению и закрыть вас в подвале?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *