Друзі, завтра, 18 квітня о 14:00 в Шевченківському районному суді Києва, за …

Друзі, завтра, 18 квітня о 14:00 в Шевченківському районному суді Києва, за адресою вул. Дегтярівська 31-А, розглядатиметься справа активіста руху “Визволення” Олександр Брест Федорченко, позивний “Брест”. 3 місяці тому Апеляційний суд Києва обрав для “Бреста” запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслету. 15 квітня термін дії попереднього запобіжного заходу закінчився, завтра суд обиратиме новий. “Бреста” звинувачують в опорі працівникам поліції та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень правоохоронцям.

“Брест” – доброволець батальйону “Донбас”, народний герой України, який пройшов Іловайський котел, підбив 2 ворожих танки та 2 броньовані машини. За героїзм, проявлений у зоні АТО, “Брест” нагороджений шевроном “Народний герой України”. Разом з іншими активістами руху “Визволення” 17 жовтня він вийшов під стіни Парламенту з вимогою прийняття антикорупційний законів.

Нагадаємо, “Бреста” затримали 15 лютого біля Солом‘янського районного суду Києва, де він разом з іншими активістами руху “Визволення” вимагав справедливого рішення суду у справі мера Одеси Геннадія Труханова. Спецпризначенці повалили його на землю, почали бити ногами, він дістав нагородний пістолет та вистрілив у асфальт. 17 лютого суддя Шевченківського райсуду Києва Вікторія Світлицька відпустила “Бреста” на поруки народних депутатів Єгор Соболєв, Семен Семенченко, Павло Костенко та Володимир Парасюк (Parasiuk Volodymyr). Однак, це викликало обурення міністра МВС Авакова, яке вилилось у погрози залишити без охорони нацгвардійців Шевченківський районний суд столиці. За декілька днів, 21 лютого, Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід на більш жорсткий

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *