Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 20 квітня 2018 року

Віктор Ремський зустрівся з делегацією багатонаціональної інспекційної групи військових спостерігачів

20 квітня заступник голови облдержадміністрації Віктор Ремський зустрівся з представниками багатонаціональної інспекційної групи військових спостерігачів під головуванням підполковника Франсуа Казу.

В ході зустрічі обговорили питання щодо  безпекової та соціально-економічної ситуації в області. Також очільник області розповів  представникам делегації про ситуацію з ВПО в регіоні.

У Донецькій ОДА відбувся круглий стіл, присвячений зміцненню національної єдності

20 квітня у Краматорську відбулось засідання круглого столу, присвячене зміцненню національної єдності, консолідації українського суспільства та підтримки ініціатив громадськості у даній сфері.

Провідні боксери та тренери Краматорська отримали відзнаки міської ради

Сьогодні відбулося засідання Краматорської федерації боксу за участі міського голови. Під час зустрічі Андрій Панков відзначив видатних спортсменів та тренерів подяками і грамотами.

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі фізичної культури та спорту в місті 4 краматорських тренери отримали подяку. Почесними грамотами за високі спортивні досягнення, вагомий внесок у розвиток боксу, популяризацію фізичної культури та спорту нагороджені 8 молодих спортсменів. Очільник міста подякував боксерам за перемоги та достойне представлення Краматорська на спортивних аренах всіх рівнів.

Краматорський школяр зайняв призове місце на Всеукраїнській олімпіаді

Учень Краматорської ЗОШ №32 посів третє місце на Всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури.

На IV етапі, який проходив у Вінниці, з’їхалися учнівські команди з 24 областей та міста Києва. У філологічному змаганні команду юних лінгвістів Донеччини представляли четверо дітей – двоє зі Слов’янська, Краматорська та Покровська.

За підсумками змагань школярі з Донецької області завоювали три диплома III ступеня.

У Дружківці проходить місячник облаштування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота»

За щорічною традицією, у Дружківці проводяться заходи в рамках Всеукраїнського місячнику «Спорт для всіх – спільна турбота», а саме підготовка спортивної бази до весняно-літнього періоду.

Впорядковуються майданчики за місцем проживання, у місцях масового відпочинку населення та спортмайданчики, які знаходяться на балансі навчальних закладів. Особлива увага приділяється технічному стану споруд – у разі виявлення недоліків проводяться відповідні ремонтні роботи. Координацію заходів з організації місячника в місті здійснює Дружківська міська рада.

Нові здобутки Дружківської школи мистецтв

У Києві відбувся І Міжнародний конкурс композиторів «КомпоГітар». Ініціатором проведення заходу стала Асоціація гітаристів Національної всеукраїнської музичної спілки. У творчому змаганні взяли участь відомі композитори з Білорусі, Канади, Угорщини та України.

Дружківку на конкурсі представив викладач міської школи мистецтв Ігор Григор’єв, який посів друге місце. Його твір «Варіації на тему української народної пісні «Грицю, Грицю, до роботи» отримав високу оцінку членів журі.

Виховання громадянина-патріота: сучасний вимір

У Дружківському історико-художньому музеї пройшов бібліотечний семінар «Національно-патріотичне виховання учнів», в якому взяли участь представники відділу освіти та 18 бібліотек шкіл сусіднього міста Добропілля. На початку заходу гості ознайомились з історією Дружківки та її відомими особистостями, з дослідженнями співробітників музею в галузі краєзнавства, а потім продовжили роботу семінару в історичному залі музею.

Такі заходи відроджують культуру та традиції українського народу, активізують роботу культурних та освітніх закладів щодо формування ціннісних орієнтирів особистості та вдосконалюють систему національно-патріотичного виховання молодого покоління.

У Слов`янську відсвяткували 30-річчя громадського інвалідного руху

У великій залі міськради відбувся святковий захід з нагоди 30-річчя громадського інвалідного руху в Слов’янську. На заході були присутні міський голова Вадим Лях, депутати міської ради, очільники та члени організацій інвалідів міста, громадськість.

Зустріч учнів Билбасівської опорної школи з майстром поетичного слова Василем  Сюмаком

В рамках реалізації проекту «Схід – Захід разом» до Билбасівської опорної школи завітав учасник Революції Гідності та Свободи, майстер поетичного слова, уродженець с. Судова Вишня, що на Львівщині Іван Сюмак.

Зустріч була надзвичайно цікавою і різноманітною. Поет розповідав про своє життя та громадську діяльність, звучали вірші про Україну, єдність, любов, добро, історію боротьби нашої Держави за незалежність. Учні із захопленням слухали читця.

У Слов’янському БРЦПО ім. П. Ф. Кривоноса пройшов тренінг «Здоров’я —  мій скарб»

В рамках місячника, присвяченого Всесвітньому Дню здоров’я, в Слов’янському багатопрофільному регіональному центрі професійної освіти імені П.Ф. Кривоноса з учнями І курсу було проведено заняття з елементами тренінгу «Здоров’я – мій скарб!».

Мета цього заняття спрямована на формування здорового способу життя та профілактики шкідливих звичок.

На базі Слов’янського коледжу Національного авіаційного університету пройшла регіональна олімпіада з конструкції автомобілів

В олімпіаді взяли участь студенти двох автомобільних спеціальностей коледжу: «Технічне обслуговування засобів механізації і автоматизації автопідприємств і аеропортів» і «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів». Навчальні заклади Краматорсько-Слов’янського регіону, які проводять підготовку фахівців автомобільного напрямку, направили на змагання кращих за фахом у своєму навчальному закладі студентів.

У Слов’янську пройшла  22-га «Студентська весна»

Традиційний молодіжний фестиваль порадував креативом і енергетикою виступів студентів місцевих навчальних закладів. Захід проходив під патронатом міського голови Слов’янська Вадима Ляха і підтримки відділів культури, молоді і спорту, які відзначили грамотами організаторів фестивалю.

Студентська весна – єдиний фестиваль в Слов’янську, де молодь може проявляти свої таланти і боротися за призи.

У рамках проекту «Браття Українці» в Бахмуті пройшов концерт зразково-показового оркестру Збройних Сил України та гурту «Шабля»

У музичному училищі імені Івана Карабиця в Бахмуті пройшов концерт  зразково-показового оркестру Збройних Сил України та гурту «Шабля» в рамках проекту «Браття Українці».

Метою проекту, в першу чергу, стало бажання об’єднати всіх українців, показати, що ми разом в будь-якому куточку країни. Адже нашу незалежність і цілісність варто боронити не лише зброєю, а піснею, мистецтвом.

У Маріуполі пройшла обласна спартакіада серед депутатів

У спортивному комплексі «Іллічівець» відбулась обласна спартакіада серед збірних команд депутатів міських і районних рад. Змагання проходили в п’яти видах спорту: волейбол, міні-футбол, настільний теніс, шахи та шашки.

У ній взяли участь депутати з Маріуполя, Волновахи, Мангушського, Нікольського, Великоновосілківського та Бойківського району.

Редакція газети «Приазовський робочий» приймала вітання зі 100-річчям

100 років тому вийшов перший номер однієї з найбільш популярних газет Приазов’я – «Приазовський робочий». Привітати ювілярів в драмтеатр прийшли керівники міста та області, депутати різних рівнів, колеги – журналісти, представники громадськості.

У холі публіку, що прийшла на свято, зустрічав камерний оркестр «Ренесанс» та фотовиставка робочих моментів творчого колективу, а на кожному місці в залі для глядачів лежав ювілейний випуск газети.

У Маріуполі відбулася першість вишів 1-2 рівнів акредитації з легкої атлетики

У змаганнях брало участь шість команд по 16 спортсменів. Вони змагалися між собою в забігах на 60 та 200 метрах, естафеті 4х100 і стрибках у довжину з місця.

Переможці та призери змагань були нагороджені кубком, медалями та грамотами управління з фізичної культури та спорту Маріупольської міської ради.

II Фестиваль скрипкової музики «Чарівна скрипка»

У концертному залі музичної школи в Селидове (в рамках Селидівського методичного об’єднання) відбувся II Фестиваль скрипкової музики «Чарівна скрипка».

Цей фестиваль продемонстрував творчі здобутки учнів та викладачі музичних шкіл міста Селидове, Гірник і Українськ. Учасники фестивалю є дипломантами та чисельними лауреатами Всеукраїнських та міжрегіональних спеціалізованих фестивалів-конкурсів.

Камишівський будинок-інтернат відзначив 50 років

Привітати інтернат з 50-річчям приїхали почесні гості.

Директор департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації Олена Токарєва привітала всіх співробітників зі святом і вручила почесні грамоти тим, хто багато років свого життя присвятив служінню мешканців медичного закладу, а також цінний подарунок для установи.

Представники Селидівської міської ради привітали працівників інтернату зі святом, відзначили їх почесними грамотами та цінними подарунками від Селидівського міського голови та міського комітету профспілки працівників державних установ.

До теплих слів привітань приєднались представники благодійного фонду «Надія».

Співробітники медичного закладу разом із підопічними подарували присутнім святковий концерт та масу позитивних емоцій.

Районний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних

На базі Курахівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся  районний етап  Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних. За право змагатися з кращими командами на обласному етапі боролися 12 команд району.

Юні рятувальники представили на суд журі літературно-музичні композиції на тему безпеки життєдіяльності.

Зразковий ансамбль сучасного танцю «Подарунок» вирушає на Всеукраїнський конкурс мистецтв

Сьогодні голова Мар’їнської райдержадміністрації, керівник районної військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз зустрівся з батьками та вихованцями зразкового ансамблю сучасного танцю «Подарунок» Мар’їнського районного центру дитячої та юнацької творчості. За плечами цього колективу велика кількість перемог у різноманітних конкурсах.  І сьогодні діти вирушають на Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв «New festival of arts» до Миргороду.

У молодіжному центрі «Вікторія» в Мар’їнці відбулась зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС «Гірчить Чорнобиль крізь роки»

У молодіжному центрі «Вікторія» в Мар’їнці відбулась зустріч-спілкування з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС «Гірчить Чорнобиль крізь роки».

Зустріч присвячена пам’яті тих, хто 32 роки назад прийняв участь у ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи XX століття – аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Присутні мали змогу переглянути відеофільм «Чорнобильська біда» та ознайомитись з книжковою виставкою «Дзвони тривоги», організованою Мар’їнською центральною районною бібліотекою.

У Покровську розподілили квартири для переселенців

У Покровську відбулося засідання комісії з розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання ВПЛ, з яких п’ять дісталися великим сім’ям, а чотири – сім’ям, які складаються з двох чоловік.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *