Комісія ДСНС України перевірила територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту Донеччини

Сьогодні у Краматорську під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Ремського відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з підведення підсумків комплексної перевірки комісією Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб у Донецькій області.

Комісією ДСНС України встановлено, що Донецькою обласною державною адміністрацією, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, установами і організаціями забезпечується конституційне право громадян на їх захист життя і здоров’я у мирний час та в особливий період, вживаються відповідні заходи щодо захисту населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим.

«Ми повинні бути готові до будь-якої надзвичайної ситуації, але не всі керівники міст та районів усвідомлюють важливість даних заходів. Маріуполь та Краматорськ дійсно віднеслися серйозно до перевірки та мають найкращі показники з безпеки. Але, нажаль, є ті, хто «пасуть задніх» – це Костянтинівка та Слов’янськ. В області є майже 600 шкіл, і в кожну Донецька облдержадміністрація не зможе встановити протипожежну сигналізацію. Керівники міст та районів повинні закладати певну суму коштів у бюджети громад», – наголосив під час виступу заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Ремський.

Як зазначив Віктор Ремський, Донецька облдержадміністрація завжди серйозно ставилася до питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у минулому році разом з ДСНС було проведено цілу низку заходів.

Комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій оцінила готовність Донецької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та її районних і міських ланок до запобігання і реагування на надзвичайні ситуації у мирний час та в особливий період, виставивши позитивну оцінку.

Під час перевірки членами комісії надано методичну допомогу стосовно усунення виявлених недоліків. Це сприяло усуненню переважної більшості недоліків, приведенню рішень місцевих органів виконавчої влади у відповідність з вимогами Кодексу цивільного захисту України та інших нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту в ході перевірки.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *