Конституційний суд України не буде затягувати з розглядом подань від …

Конституційний суд України не буде затягувати з розглядом подань від народних депутатів України та Президента України щодо скасування депутатської недоторканності. За словами голови Конституційного суду Станіслава Шевчука, розгляд президентського законопроекту запланований вже на цьому тижні.

Зняття депутатської недоторканності – одна з головних вимог українського населення перед чиновниками. Ми вважаємо, що саме інститут недоторканності дозволяє політичній верхівці уникати кримінальної відповідальності за свої злочини, а значна частина депутатів «купує» місця у Верховній Раді саме заради недоторканного статусу. Це дозволяє їм в подальшому безпечно “кришувати” свій бізнес та створювати схеми з розкрадання коштів українських платників податків.

Рух “Визволення” наполягає на скасуванні депутатської недоторканності. Політики вже понад 20 років обіцяють позбавити себе цього привілею – час виконувати обіцяне. Також потрібно створити процедуру імпічменту Президента. Це дасть можливість у будь-який момент усунути главу держави з його поста за зловживання владою та невиконання своїх обов’язків

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *