Національне агентство з питань запобігання корупції спіймало мера Броварів …

Національне агентство з питань запобігання корупції спіймало мера Броварів Ігоря Сапожка на виписуванні собі премій. Очільник Броварів виписував для себе надбавки до зарплати і не повідомив НАЗК про реальний конфлікт інтересів. На нього складено та скеровано до суду 14 протоколів про адміністративні правопорушення.

Вважаємо, що виписування собі грошових премій всупереч законодавству є неприпустимим та може свідчити й про інші корупційні ризики. Для попередження подібних випадків потрібно створити орган, що притягуватиме не лише керівників органів місцевого самоврядування до відповідальності, а й очільників центральних органів влади, включно з Президентом України.

Рух “Визволення” наполягає на створенні Вищого Антикорупційного суду, що буде єдиним органом державної влади, який виноситиме вироки у справах топ-корупції. Для того, щоб члени цього суду користувались підтримкою та довірою серед населення, пропонуємо долучити до відбору суддів незалежних експертів з країн ЄС, Канади, Сполучених Штатів та Великої Британії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *