Перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина подав …

Перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина подав декларацію, у якій вказано, що він не має ні власної квартири, ні машини, ні заощаджень, а офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ. Натомість цивільна дружина Демчини, від якої у нього троє дітей, є власницею елітних автомобілів і живе в розкішному заміському маєтку. Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив, що слідство у справі щодо можливого незаконного збагачення Демчини рухається до остаточного завершення.

Вважаємо, що приховувавння реальних статків та подання неправдивих електронних декларацій є неприпустимим злочином. Політики, порушуючи закон, хочуть вийти сухими з води за допомогою перепису свого майна на інших осіб. Ми переконані: якщо чиновник купує авто або нерухомість, яка коштує у сотні разів більше, аніж рівень його заробітньої плати та не може пояснити звідки взяв ці гроші – його має бути покарано.

Саме тому рух «Визволення» наполягає на створенні Антикорупційного суду, який буде єдиним органом державної влади, що виноситиме вироки у справах топ-корупції. Для чесного відбору членів цього суду пропонуємо долучити незалежних експертів з країн ЄС, Сполучених Штатів, Канади та Великої Британії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *