Столична влада повертає у власність міста об‘єкти, які були свого часу …

Столична влада повертає у власність міста об‘єкти, які були свого часу незаконно відібрані у громади. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що аналогічне рішення повинно бути ухвалене щодо кінотеатру «Зоряний». Він наголосив, що приміщення кінотеатру є власністю міської громади, яке колись нахабно і незаконно загарбали не чисті на руку чиновники.

Вважаємо, що повернення парків та будівель у власність суспільства це лише невелика частина того, що повинно належати народу. Багато іншої важливої інфраструктури, що незаконним шляхом були приватизована, зараз приносить мільйонні прибутки її власникам. На державному рівні у подібному становищі перебувають обленерго, залізниці та інші системи загальнонаціонального значення, захоплені олігархами.

Тому рух «Визволення» пропонує повернути у власність не лише парки та будівлі, а й усі природні монополії. Це унеможливить випадки, коли олігархи, які захопили залізничні колії, системи електро- і газопостачання, централізованого опалення, штучно завищують тарифи для українців та використовують ці кошти для власного збагачення. Витрачання грошей, сплачених населенням за комунальні послуги, за законом має бути прозорим та контролюватися суспільством

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *