У Великій Британії розпочали розслідування щодо російського телеканалу Russia …

У Великій Британії розпочали розслідування щодо російського телеканалу Russia Today. Кремлівський канал підозрюють в порушенні принципу неупередженості під час висвітлення подій у Солсбері, пов’язаних з отруєнням колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки. Британський регулятор Ofcom повідомив, що сім програм телеканалу, які вийшли в ефір з 17 березня по 16 квітня викликають сумнів, оскільки можуть порушувати принцип неупередженості у Кодексі мовлення. Якщо провина каналу буде доведена, Russia Today ризикує втратити ліцензію та припинити мовлення у Великобританії.

Російські телеканали давно перетворились на пропагандистську машину Кремля. Уся інформація, що подається такими каналами є спотвореною та не відповідає дійсності. Частина українських каналів та деяких інших засобів масової інформації теж попала під вплив російської пропаганди та фінансується з Москви. Це призводить до дезінформування українського населення та маніпуляції громадською думкою. Ми вважаємо такий стан речей неприпустимим. Громадяни України повинні отримувати достовірну інформацію з різних джерел, які не фінансуватимуться агресором, олігархами чи чиновниками-корупціонерами.

Для досягнення цієї мети рух “Визволення” пропонує ввести незалежний моніторинг за дотриманням професійних стандартів висвітлення подій в українському інформаційному просторі. При Національній раді з питань телебачення та радіомовлення буде створено групу незалежних експертів. Ті телеканали, які регулярно порушуватимуть встановлені вимоги, після одного попередження будуть позбавлятися ліцензій. А вже утворене суспільне телебачення та радіо отримуватимуть гарантоване законом фінансування за гроші платників податків

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *