Ігор Стокоз зустрівся з делегацією Управління Верховного Комісара ООН з прав людини та Моніторингової місії ООН

Сьогодні у Краматорську заступник голови Донецької ОДА Ігор Стокоз зустрівся зі спільною делегацією Управління Верховного Комісара ООН з прав людини та Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні. В рамках свого візиту на Донеччину представники делегації також відвідали КПВВ та населені пункти на лінії зіткнення.

В ході зустрічі Ігор Стокоз та представники структурних підрозділів Донецької ОДА розповіли про військово-політичну та соціально-економічну ситуацію в області, про ситуацію з ВПО та основні напрямки роботи.

Заступник голови Донецької ОДА зазначив, що не дивлячись на складну ситуацію та постійні спроби ворога зруйнувати мирне життя в регіоні, обласна влада відновлює інфраструктуру та медицину, впроваджує освітню реформу, запроваджує нові проекти, робить все для того, щоб тут, на українській Донеччині, були гідні умови життя.

В ході зустрічі також були розглянуті питання щодо захисту цивільного населення, реалізація соціальних та економічних прав мешканців, які проживають у віддалених населених пунктах в зоні ведення бойових дій. Ігор Стокоз наголосив на тому, що всі дії і заходи Донецька ОДА направляє, в першу чергу, на забезпечення миру, безпеки, спокою та створення гідних умов життя для населення області.

Представники делегації подякували Донецькій ОДА за надану інформацію, за можливість більш детально ознайомитись з ситуацією та проблемними питання в регіоні.

Хосе Марія Араназ, керівник бюро країн Америки Управління Верховного комісара ООН з прав людини, Європи та Центральної Азії, також зазначив, що проблемні питання, які озвучили представники Донецької ОДА та те, що власне, мали змогу побачити представники делегації на власні очі, будуть передані на подальший розгляд з метою віднайти шляхи вирішення та допомогти Донеччині.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *