У разі надзвичайної ситуації Донецька ОДА готова забезпечити Авдіївку питною водою

Донецька облдержадміністрація спільно з підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій готові у разі виникнення кризової ситуації забезпечити Авдіївку водою у повному обсязі. Про це сьогодні під час робочої поїздки заявив в.о директора департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Павло Челпих.

«Питання забезпечення Авдіївки водою знаходиться під постійним контролем голови Донецької ОДА Павла Жебрівського. Якщо найближчим часом ситуація з водопостачанням буде погіршуватись, ми маємо чітку стратегію та усі необхідні матеріально-технічні засоби для підвезення питної води у необхідному обсязі», – підкреслив Павло Челпих.

Заступник керівника ВЦА м. Авдіївка Роман Шахов зазначив, що наразі у місті ситуація з водопостачанням не є критичною.

«Ми маємо резерв, який можемо використовувати за необхідністю. У місті працюють стаціонарні пункти видачі води, міжнародні організації регулярно здійснюють підвіз питної води у всіх районах. Найближчим часом ми запустимо в експлуатацію десять свердловин, побудованих за дорученням Павла Жебрівського за кошт обласного бюджету. Це дасть змогу значно покращити ситуацію з водопостачанням», – зауважив Роман Шахов.

Свердловини знаходяться у всіх районах міста. Наразі завершується монтування необхідного обладнання і найближчим часом будуть введені в експлуатацію. Кожна свердловина зможе давати до 70 кубічних метрів води на добу, водозабірні горизонти знаходяться на глибинах від 60 до 120 метрів, вода у них відповідає усім державним стандартам та може використовуватись як питна. 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *