ЗАВІТАЛИ ДО ТАНКІСТІВ “СОКОЛЯТА”



– Екіпажі до машин!
– Завантажити боєкомплект!
– Перший готовий!
– Другий готовий!
– Вперед!
Важкі бойові машини, заревли потужними двигунами і, викидаючи з-під гусениць чорну сиру землю, рушили до наміченого рубежу атаки.
-Приціл постійний, дистанція 1600 метрів, вогонь!
Прозоре весняне небо розриває оглушливий залп і 125 міліметрове знаряддя танка т-64 разом з хмарою вогню і диму відправляє в ціль осколково-фугасний снаряд. Мить і уламки мішені злітають в повітря. Ціль вражена, противник знищений.
На цей раз дії бойових розрахунків особливо впевнені і чіткі. Танкісти стараються. Адже це не просто відпрацювання вправи стрільб. В гості до військовослужбовців однієї з танкових частин, яка знаходиться в зоні проведення антитерористичної операції прийшли учні Покровської гімназії . Цю зустріч вони давно чекали. Хлопці та дівчата мріяли своїми очима побачити, чим займаються військовослужбовці частини, як відточують свою бойову майстерність, і, звичайно, побувати всередині танка, бойової машини піхоти, помацати все своїми руками, посидіти за важелями грізної бронетехніки. Танкісти саме цієї бригади брали участь у звільненні їх рідного міста від російських окупаційних військ влітку 2014 року. Тому хлопцям дуже хотілося особисто познайомитися з тими, хто, ризикуючи своїм життям, вибивав ворога із Покровська.
Для школярів цей день видався емоційно насиченим. Хлопці побачили, як тренуються танкові розрахунки, їм показали бойову техніку, зброю. Офіцери, сержанти і солдати розповіли про особливості підготовки танкістів, відповіли на десятки різних питань. Дивлячись, як горять очі у хлопчаків, військові не могли відмовити своїм підшефним і в проханні постріляти зі справжніх автоматів.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *