Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 23 квітня 2018 року

Сотні краматорчан долучилися до всеукраїнського Дня довкілля

21 квітня сотні мешканців міста долучились до прибирання вулиць, скверів, парків, внутрішньо квартальних територій та подвір’їв.

Міський голова Андрій Панков та його заступники у сквері біля пам’ятника Т. Г. Шевченку висадили магнолії, а в міському парку ім. Пушкіна разом із працівниками військової прокуратури – каштани, акації та катальпи.

Загальноосвітня школа № 22 відсвяткувала 60-річний ювілей

Краматорська ЗОШ № 22 завжди мала славу однієї з найкращих шкіл міста.

У святковий день привітати школу, її педагогічний колектив, батьків та учнів прийшли поважні гості, випускники, вчителі-ветерани, школярі та всі ті, кого з нею пов’язують довгі роки теплої дружби.

У концертному залі школи мистецтв №1 пройшов звітний концерт народного аматорського оркестру народних інструментів

20 квітня у великому концертному залі школи мистецтв №1 пройшов звітний концерт аматорського оркестру народних інструментів під керівництвом Віктора Дротика.

До програми оркестру увійшли твори сучасних композиторів та композиторів-класиків України та світу.

Глядачів підкорили виступи прекрасних солістів – лауреатів міжнародних конкурсів Любові Жердєвої та Валентини Заграничної, Ольги Семененко, Анатолія Голуба та Юрія Кулика. Чудовий дует Мілани Глуховець та Віктора Соломко, що виконав «Вальс наждачного паперу», став родзинкою концерту та здивував театральною майстерністю.

X відкритий обласний конкурс дитячо-юнацького вокального та хореографічного мистецтва «Весняні барви-2018»

В МПК ім. Л. Бикова пройшов X відкритий обласний конкурс дитячо-юнацького вокального та хореографічного мистецтва «Весняні барви-2018». За довгі роки існування конкурс виріс до обласного, а це свідчить про високий професійний рівень змагань.

Особливо відзначилися учні школи мистецтв №1, які продемонстрували чудовий результат.

У Краматорську пройшов парад наречених

Майбутні наречені пройшлися вулицею Академічною, зупинилися на головній площі Краматорська та долучилися до танцювального флешмобу.

Захід пройшов у рамках весільного фестивалю «Шалений Wedding day». У Краматорську він проходить втретє.

Цього року до нього долучилося понад 60 представників весільної індустрії – салони весільних суконь, фотостудії, вітчизняні виробники тортів, солодощів та прикрас.

Перемога зразкового хореографічного колективу «Апельсин» школи мистецтв №1 на дитячо-молодіжному фестивалі-конкурсі мистецтв «Перлина Поділля 2018»

З 20 по 22 квітня у Кам’янці-Подільському пройшов масштабний дитячо-молодіжний фестиваль-конкурс мистецтв «Перлина Поділля 2018». Талановита малеча та підлітки змагалися в 11 номінаціях.

У номінації «Хореографічне мистецтво» гідно представив рідне місто зразковий хореографічний колектив «Апельсин» школи мистецтв №1. Одностайним рішенням журі номери, що були представлені до конкурсу, отримали звання лауреату І ступеню.

 

Хореографічний колектив «Акварель» школи мистецтв № 1 – переможець ІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу «GOLD STAR FEST»

Надзвичайно успішно пройшли вихідні для хореографічного колективу «Акварель». Колектив представляв наше місто та рідну школу мистецтв №1 на ІІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі «GOLD STAR FEST», що пройшов у Києві 21 та 22 квітня.

У складі журі були такі відомі хореографи як Тимофій Чорненко – чемпіон України по бальним танцям, фіналіст Чемпіонату світу, суддя вищої категорії, також Анна Паламарчук – учасниця «Танців з зірками», Марина Волкобой – балетмейстер-постановник, суддя вищої категорії.

Рішенням журі виступ «Акварелі» було оцінено почесним званням «ЛАУРЕАТ ІІ СТУПЕНЮ».

Весняна слов`янська толока

21 квітня в День довкілля працівники міської ради на чолі з міським головою Вадимом Ляхом черговий раз вийшли на прибирання міста.

Цього дня посадовці прибирали територію Слов’янського курорту. Очистили центральні алеї, допоміжні стежки, клумби та газони, а також пляж, стараннями управлінь, відділів та служб.

Наприкінці толоки міський голова приготував свій фірмовий бограч та пригощав всіх присутніх.

Загальноміська толока у Бахмуті

З нагоди Дня Довкілля небайдужі Бахмутчани вийшли на вулиці міста, щоб впорядкувати та прибрати території у загальній толоці.

Представники міської ради, комунальних підприємств, установ міста, депутатського корпусу, громадських організацій, молодь та містяни, вийшли до Парку культури та відпочинку, щоб прибрати після довгої зими затишний куточок міста.

У Бахмуті проходить Всеукраїнський турнір з боротьби самбо «Кубок України серед кадетів»

З 20 по 22 квітня в Бахмуті пройшов Всеукраїнський турнір з боротьби самбо «Кубок України серед кадетів». Звання кращих у манежі сучасного Бахмутського стадіону «Металург» виборювали спортсмени 15-16 років з усіх регіонів країни.

Сольний концерт «На шляху до мрії» у Бахмуті

21 квітня у Бахмутській школі мистецтв відбувся сольний концерт «На шляху до мрії» випускниці вокально-хорового відділення Вероніки Філатової (клас викладача Ольги Богданової, концертмейстер Ярослав Баєв).

Концерт став значною подією в житті дівчини, бо це яскравий підсумок багатьох років її навчання у Школі мистецтв. Підтримати Вероніку прийшли батьки, рідні, друзі та викладачі.

Маріупольці відзначилися в спартакіаді серед допризовної молоді

У Маріуполі пройшла Спартакіада серед допризовної молоді південної зони. Учасники змагалися з бігу на 100 м і 1,5 км, підтягуванні на перекладині та стрільбі, плаванні на 50 м і метанні Ф-1.

У командному заліку Маріуполь зайняв перше місце, випередивши суперників Великоновосілківського і Мангушського районів.

У Маріуполі відкрився Центр надання соціальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей

Щодня з понеділка по п’ятницю буде працювати Центр підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей. Працює він у режимі єдиного вікна. Центр надає соціальну підтримку, адміністративні, інформаційні, юридичні послуги та консультації.

У Маріуполі відбулася друга загальноміська толока – «Моє місто – мій дім»

Толока «Моє місто – мій дім» приурочена проведенню Всеукраїнського дня навколишнього середовища. Більше 10 тисяч маріупольців вийшли на вулиці рідного міста, щоб очистити їх від сміття.

Робота кипіла в усіх районах. На толоку вийшли співробітники Маріупольської міської ради, комунальних служб, представники ОСББ та інших організацій та установ. Задіяно 34 одиниці техніки комунальних підприємств.

У Маріуполі відбулась друга конференція жінок-депутаток

Всеукраїнська громадська організація «Українська жіноча демократична мережа» шукала в Маріуполі однодумців та жінок, зацікавлених у питаннях гендерної рівності. Серед спікерів та гостей семінару депутати Маріупольської міської ради, представники структурних підрозділів міськради, комітети самоорганізації населення та активісти.

Щоб сформувати єдину концепцію і чітке бачення подолання проблеми гендерної нерівності, поспілкуватися з маріупольчанками приїхала голова «Української жіночої демократичної мережі» Любов Майборода.

Концертна програма «Повір у мрію» у Маріуполі

У Маріупольському міському центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді вокальний ансамбль «Співзвуччя» і Ко показав високий клас майстерності під час концерту, подарованого маріупольцям. У програмі «Повір у мрію» прозвучали хіти таких знаменитих груп, як «Земляни», «Сябри», інших відомих виконавців, включаючи Гаррі Мура.

У Маріуполі 150 освітян прийняли участь у фестивалі «Будуємо мости, а не стіни заради реформ і довіри»

У рамках Всеукраїнського проекту «МістОК» на базі маріупольської школи №15 пройшов фестиваль-натхнення «Будуємо мости, а не стіни заради реформ і довіри». Він об’єднав кращих агентів змін з усіх куточків України. 150 освітян  зібрались разом, аби навчитися новому, зарядитися ідеями, поділитися власним досвідом з актуальних тем.

У маріупольському художньому музеї ім. А. І. Куїнджі відкрилися фотовиставки

У художньому музеї ім. А. І. Куїнджі відкрилися виставки робіт маріупольського фотоклубу «Матриця – М» – «Улюблене місто. 240 років» та «Позітівідєніє – 2018». Відвідувачі виставок побачили понад 180 робіт 9 авторів.

Фотопроект, присвячений ювілею Маріуполя, задуманий авторами як репортажне фото. Відвідувачі побачили куточки та архітектурні об’єкти міста в цікавих ракурсах. Оцінили й сюжетні фотографії, що стали відображенням маріупольців.

Фотопроект «Позітівідєніє – 2018» – це щорічна звітна виставка. Цього року проект найбільш масштабний. Кожен автор представив біля 20 світлин. Роботи різножанрові, виконані на високому професійному рівні, приковують увагу глядачів своєрідністю, вдалими композиційними рішеннями, позитивним світосприйняттям.

День довкілля у Селидове

День Довкілля проводиться щороку третьої суботи квітня по всій території України. Відповідно до розпорядження Селидівського міського голови 20-21 квітня в місті пройшов цілий комплекс заходів, спрямованих на поліпшення санітарного стану, озеленення та впорядкування території міста.

Зробити його чистішим вийшли трудові колективи органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій.

Концерт Заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України в Торецьку

В актовій залі Торецького музичного коледжу в рамках І-го етапу Всеукраїнського патріотично-мистецького проекту «Браття Українці» відбувся концерт Заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України на чолі з художнім керівником, полковником Ігорем Биковським.

Патріотично-мистецький проект «Браття Українці» – це проведення культурно-мистецьких заходів на території України, мета якого об’єднати усіх українців, показати, що ми разом в будь-якому куточку країни.

Захід з нагоди пам’яті Святих жінок-мироносиць

У суботу, 21 квітня, в актовій залі Центру дитячої та юнацької творчості відбувся захід для жінок з нагоди пам’яті Святих жінок-мироносиць. Від вихованців недільної школи для глядачів було презентована інтерпретація постановки «Муха-цокотуха», а також вокальні і танцювальні номери.

Відкритий Кубок Мар’їнського району з міні-футболу, присвячений річниці пам’яті Героїв-чорнобильців

У Мар`їнці пройшов щорічний відкритий Кубок Мар’їнського району з міні-футболу,  присвячений 32-річниці пам’яті Героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Змагання відбулися за ініціативи Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» за підтримки голови Мар’їнської райдержадміністрації, керівника районної військово-цивільної адміністрації Володимира Мороза.

У змаганнях взяло участь 13 команд.

Концерт у Мар’їнці в рамках Всеукраїнського туру «Браття Українці»

У глядацькій залі Мар’їнського районного Будинку культури для жителів міста, військових 30-ї окремої механізованої бригади, прикордонників, військовослужбовців Національної Гвардії України, групи цивільно-військового співробітництва Мар’їнського району «СІМІК» та інших гостей міста виступив лідер гурту «Шабля» Вова Гейзер із Заслуженим академічним зразково-показовим оркестром Збройних Сил України. Концерт  відбувся в рамках Всеукраїнського концертного туру «Браття Українці» по Донецькій та Луганській областях.

У концертній програмі прозвучали патріотичні пісні, направлені на розуміння цілісності та єдності України

Особливий світ дитячих фантазій: у Покровську відкрилася виставка робіт вихованців Центру реабілітації «Милосердя»

У Покровському історичному музеї відбулося відкриття виставки «Особливий світ дитячих фантазій», на якій представлені роботи вихованців Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Милосердя».

Відкрила виставку директор музею Ангеліна Рожкова, підкресливши необхідність організації подібних заходів та виставок, їх важливості в сприянні залучення людей з інвалідністю до участі у суспільному житті та реалізації їхніх прав. Також вона подякувала ініціаторам виставки, вихованцям Центру, їх батькам та вихователям.

Покровські регбісти лідирують в Чемпіонаті України

У Перечині Закарпатської області пройшов I тур Чемпіонату України з регбі ліг серед юнаків до 19 років.

Донецьку область на цих змаганнях представила збірна команда РК «Твердий знак», сформована з кращих спортсменів Покровська, Селидового, Українська і Білозерська.

Здобувши впевнені перемоги над командами ДЮСШ-2 «Станіславів» м. Івано-Франківськ з рахунком 18:0, збірної Закарпатської області «Закарпаття-Trinity» з рахунком 26:0 і «Сокіл-насвая» м. Львів, після першого туру наша команда з 9 ігровими очками впевнено займає I місце в Чемпіонаті України.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *