Ще дві оновлені амбулаторії почали свою роботу на Донеччині

У смт. Новотроїцьке Покровського району та у Великій Новосілці відбулись урочисті відкриття амбулаторій, відремонтованих за кошти обласного бюджету. Участь в урочистостях взяли голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський та директор департаменту охорони здоров’я Юрій Узун.

Під час вітального слова очільник області підкреслив, що розвиток сільської медицини – один з пріоритетів держави.

«Область виділяє значні кошти для розвитку сільської медицини, розбудови мережі амбулаторій та ФАПів, насичення їх необхідним обладнанням. Наразі наша задача полягає у тому, щоб створити належні умови для роботи медичної системи в умовах децентралізації. У подальшому кожна громада буде опікуватись своїми медичними закладами, а зараз ми докладатимемо максимум зусиль для розвитку галузі», – підкреслив Павло Жебрівський.

Спілкуючись з лікарями Новотроїцької амбулаторії, Юрій Узун зазначив, що Донецька облдержадміністрація відмовилась від модернізації старих будівель амбулаторій.

«Ми повністю змінили підхід до реформування системи охорони здоров’я. Зараз обласна влада має чітке бачення того, які потреби у медичних послугах має кожен населений пункт. Виходячи саме з цих потреб ми дійшли висновку, що амбулаторії та ФАПи простіше будувати «з нуля», розміщувати їх у інших приміщеннях. Також велику увагу ми приділяємо насиченню медичних закладів обладнанням», – зауважив Юрій Узун.

Також очільник області зазначив, що існує проект будівництва лікарні третього рівня у Краматорську, яка буде відповідати усім сучасним європейським стандартам.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *