Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації провів селекторну нараду з низки питань

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації 18 квітня 2018 року за технічною допомогою Головного управління ДСНС України в Донецькій області проведена нарада у режимі відеоконференції з структурними підрозділами з питань соціального захисту населення міських рад та райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій області з низки актуальних питань.

На нараді розглянуто питання призначення та подовження надання державної допомоги, щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, а також обліку

Також підведено підсумки надання житлових субсидій в опалювальний сезон 2017-2018 років. Наголошено на необхідності здійснення до кінця квітня поточного року перерахунку у зв’язку з закінченням опалювального сезону, а також на здійсненні необхідних заходів у зв’язку з призначенням субсидій на новий термін з травня 2018 року.

Крім цього, розглянуто стан забезпечення санаторно-курортним оздоровленням громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також проблемні питання, які виникають під час роботи в цьому напрямку.

На даний час вже укладено 6 договорів по області та оздоровлено 4 особи зазначеної категорії.

Одночасно зазначалось, що Кабінетом Міністрів України внесено зміни в нормативно-правові акти щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням пільгової категорії громадян.

Робота по забезпеченню санаторно-курортним оздоровленням пільгової категорії громадян органами соціального захисту населення триває.

 

Департамент соціального захисту населення Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *