ДФФР та інфраструктурна субвенція для ОТГ – дієві інструменти розвитку територій

Департаментом інформаційної та внутрішньої політики спільно з  департаментом економіки облдержадміністрації за підтримки Донецького відокремленого підрозділу Установи «Центру розвитку місцевого самоврядування» програми «U-LEAD з Європою» для представників об’єднаних територіальних громад проведено практичний семінар та відео-нараду за участю Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) на тему «Актуальні питання підготовки проектів що фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад (ОТГ)».

Під час практичного семінару представники департаментів облдержадміністрації розповіли представникам ОТГ про порядок і умови підготовки та подання проектних заявок на проекти що можуть фінансуватися за рахунок кошти ДФРР та субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ. В процесі обговорення були виявлені проблемні питання, які найчастіше виникають при підготовці проектних заявок, та спільно знайдені шляхи їх вирішення.

Також у рамках заходу організатори та учасники практичного семінару прийняли участь у відео-нараді з Мінрегіоном, де обговорювались проблемні питань використання коштів ДФРР та субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ. Під час відео-наради представники Мінрегіону розповіли про нововведення на які необхідно звернути увагу при підготовці проектних заявок та наголосила на тому, що в цьому році перевага буде надаватись комплексним проектам.

Нагадаємо, що на 2018 рік для Донецької області передбачена державна фінансова підтримка у вигляді субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ у розмірі 33,2 млн. грн. та коштів Державного фонду регіонального розвитку у розмірі 777,7 млн. грн

Департамент інформаційної та внутрішньої політики

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *