Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 24 квітня 2018 року

На честь 100-річчя Товариства Червоного Хреста нагородили найкращих працівників

24 квітня на честь 100-річчя з дня заснування Товариства Червоного Хреста заступник голови облдержадміністрації Ігор Стокоз нагородив найкращих працівників організації. У кожного з них за плечима більш, ніж 30-річний досвід роботи. Заступник голови висловив привітання, побажав миру, добра та злагоди, а також акцентував увагу на неможливості досягти успіху в роботі, якщо її не любити.

Школа мистецтв № 2 прийняла участь у Міжнародному дитячому конкурсі мистецтв

Краматорська школа мистецтв № 2 була представлена в номінації інструментальний жанр (саксофон, фортепіано) у Києві на Міжнародному дитячому фестивалі-конкурсі мистецтв «Соняшник».

Громадська організація Краматорська отримала нагороду

В Одесі відбувся IV всеукраїнський форум місцевих громадських ініціатив України «Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад», повідомляє ГО «Фонд розвитку громади». Захід був присвячений розвитку громадських організацій та ініціатив, що працюють на місцевому рівні, в українських містах, районах, селах і селищах, а також в об’єднаних громадах.

«Фонд розвитку громади» було відзначено в номінації  «Краща ініціатива у сфері роботи з людьми з особливими потребами».

У художньому музеї міста відкрилася персональна виставка Андрія Кутана

На виставці представлено близько 30 робіт, більшість з яких це портрети і пейзажі тих місць, де побував художник. Він любить подорожувати, тому на його картинах можна побачити Іспанію і Грецію, Крим і Палестину. Роботи дуже позитивні і завжди привертають увагу глядачів.

Область творчості художника – станковий олійний живопис. Характерною для його живопису є пастозна техніка, а стиль живопису – імпресія.

Спортсмену і тренерам з Донеччини призначена президентська стипендія

Дружківському спортсмену Михайлу Шелесту та його тренерам призначено стипендію Президента України, який підписав указ про призначення стипендій видатним спортсменам та тренерам України з олімпійських видів спорту.

Дружківчанин Михайло Шелест – бронзовий призер чемпіонату Європи 2017 року з тхеквондо. Він буде отримувати грошові виплати в розмірі 4 тисяч гривень.

Обмін досвідом у рамках учбового візиту за програмою UNDP UKRAINE

Заступник міського голови Наталія Слесаренко у складі делегації від Донецької області взяла участь у навчальному візиті за програмою UNDP UKRAINE до Клайпеда (Литва).

У ході ділових зустрічей та учбових заходів делегація відвідала місто Палангу, ознайомившись з досвідом розвитку транспортної та соціальної структури. Також мали нагоду спілкуватися з головою міста Клайпеда Вітаусом Грубляускасом, директором адміністрації міста Саулюсом Будинасом. Вивчили досвід міста з стратегічного планування економічного розвитку, залучення інвестицій, реалізації проектів за участю структурних фондів ЄС.

У Дружківці відбулися змагання з мікроорієнтування “Велолабіринт”

З метою популяризації та розвитку велоспорту серед населення, підвищення знань дорожнього руху та культури водіння, пропаганди здорового способу життя та залучення молоді до активних занять спортом на площі Молодіжній пройшли відриті особисті змагання з мікроорієнтування «Велолабіринт».

Організаторами цього заходу виступили туристичний клуб «Енергія», Дружківська організація «Товариство Червоного Хреста України» у співпраці з Дружківською міською радою. Учасниками змагання стали вихованці загальноосвітніх шкіл, гімназії «Інтелект», члени туристичного клубу  «Енергія».

У Слов’янську відзначили 100-річчя пожежної охорони

До 100 річчя заснування пожежної охорони особовий склад 6-го Державного пожежно- рятувального загону влаштував для ветеранів пожежної охорони Слов’янського гарнізону святкову зустріч та привітання.

У Слов’янську учні школи № 7 взяли участь у проекті «Творити справи милосердя»

Рій «Сокіл» Слов’янської   загальноосвітньої  школи І-ІІ ступенів №7 впродовж останніх років був і є організатором та координатором волонтерської діяльності школярів.

Проводячи систематичну роботу на підтримку і допомогу людям, що опинилися у складній життєвій ситуації, учасники військово-патріотичної гри «Сокіл»  залучають  до справ милосердя небайдужих до людського горя. В березні за ініціативою учасників рою, стартував проект «Творити справи милосердя». Учні школи взяли участь в акції «Від серця до серця», було проведено благочинний ярмарок з метою зібрати кошти для допомоги тим, хто її потребує.

Вітаємо слов’янських спортсменів та їх тренерів із вдалим виступом на чемпіонаті Світу з хортингу

У латвійському місті Даугавпілс (Латвія) відбувся чемпіонат світу з хортингу.

У масштабних змаганнях, які об’єднали понад 250 спортсменів з 15 країн, було розіграно 80 комплектів медалей.

Українські атлети на цих престижних змаганнях продемонстрували бойовий дух і переможний характер та посіли перше місце в загальнокомандному заліку.

Свій внесок до загальної медальної скарбнички збірної команди України зробили і слов’янські спортсмени (бійцівський клуб «Тріада», керівник Андрій Безуглий), які завоювали 5 золотих і 1 срібну нагороду

XVI міський фестиваль українського мистецтва «Мого народу джерело» у Бахмуті

У Бахмутській школі мистецтв відбувся XVI міський фестиваль українського мистецтва «Мого народу джерело», у якому взяли участь учні мистецьких шкіл міст Сіверська, Часів Яру, Бахмута, Соледару та селища Опитне. Кращі учні і колективи Бахмутського методичного об’єднання дарували свою майстерність шанувальникам народного мистецтва.

Вже багато років фестиваль проводиться з метою популяризації кращих творів української музики, відродження духовності і народних традицій, а також формування національної свідомості молоді засобами мистецтва.

Бахмутський міський голова Олексій Рева зустрівся з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС

Напередодні 32-ї річниці вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи у малій залі адміністративної будівлі Бахмутської міської ради пройшла зустріч міського голови Олексія Реви з представниками Чорнобильських громадських організацій міста.

Круглий стіл, присвячений обговоренню важливих питань життєдіяльності учасників-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЄС, які мешкають у Бахмуті, пройшов за участю представників «Всеукраїнського об’єднання інвалідів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС «Відлуння Чорнобиля», Бахмутської  міської  ветеранської організації інвалідів “Спілка Чорнобиль України”, управлінь і відділів міської Бахмутської ради.

Маріупольці зайняли призові місця на міжнародному турнірі з плавання

У Дніпрі проходив Міжнародний турнір з плавання «Meteor Open 2018». У змаганнях брали участь маріупольські спортсмени.

Спортсмени КДЮСШ «Меотида» стали призерами та показали гідні результати.

У Броварах відзначили маріупольських ушуїстів і тренерів

У Броварах пройшов Чемпіонат України з ушу в розділі таолу серед дорослих. Протягом двох днів понад 120 атлетів з 9 регіонів нашої країни боролися за перемогу. Команду Маріуполя представляли сім спортсменів.

Маріупольські ушуїсти відзначилися в чемпіонаті.

Паралельно в Броварах пройшла президія Української федерації ушу. За результатами виступів за минулий рік у номінації “Кращий спортсмен року” та “Кращий тренер року” були нагороджені майстер спорту України міжнародного класу Анна Терещенко та Заслужений тренер України Віталій Болдирєв.

У Маріуполі стартував футбольний чемпіонат серед юнаків

Юнацькі команди відкрили футбольний сезон за підтримки управління з питань фізичної культури і спорту міськради, а також Федерація футболу Маріуполя. Сезон триватиме півроку.

У змаганнях візьмуть участь юнацькі команди у чотирьох вікових групах: з 2005 по 2010 роки народження. До участі в чемпіонаті допущені команди ДЮСШ, ДЮФК, секції футболу за місцем проживання МЦВР, загальноосвітніх шкіл, а також інтернати.

Вперше у футбольній історії Маріуполя даний чемпіонат буде представлений 35 командами.

У Маріуполі почала роботу виставка дитини з аутизмом

В адміністративній будівлі Маріупольського торгівельного морського порту відкрилася виставка учня дев’ятого класу школи № 52 Данила Козятинського. Дитина страждає від розладів аутистичного спектру. Хлопець представив глядачам десятки своїх картин, в які вкладена безмежна любов до життя.

Його картини – яскраві та не схожі один на одну. Всі роботи передають позитивні емоції  та жагу до життя.

Підведення підсумків «Серце до серця»

У молодіжному центрі «РУХ» відбулось підведення підсумків Всеукраїнської благодійної акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» – «Почуй світ!», метою якої був збір коштів для дітей з вадами слуху та придбання медичного обладнання у дитячі лікарні.

Урочисте відправлення на дострокову службу військовослужбовців у Торецьку

У малій залі Торецького музичного коледжу відбулось урочисте відправлення на дострокову службу військовослужбовців. Цієї весни 10 молодих хлопців відправляються на строкову службу до Збройних Сил України.

З вітальним словом та найкращими побажаннями до хлопців звернулись керівництво міста.

У Покровську пройшов допрем’єрний показ фільму про розвиток вуличних культур

Харківська освітня платформа «IDEA SPACE» провела вже другу серію безкоштовних майстер-класів для активістів міста Покровськ.

Спікери платформи «IDEA SPACE» поділилися своїм досвідом у розробці та реалізації міських проектів, розповіли про механізми співпраці з державними структурами, спонсорами та грантодавцями.

У Покровському історичному музеї відкрилась виставка «Коментар до фотографії»

Виставка «Коментар до фотографії» – колективна робота учасників та учасниць арт-лабораторії від художників Єгора Анцигіна та Катерини Бучацької. Воркшоп з сучасного мистецтва відбувся у Покровську в рамках резиденції ЗМІНА A-I-R у березні 2018 року.

Основна мета виставки — зі звичайного зробити особливе, навчитись бачити у власному буденному досвіді цінне і відкрити для себе художній потенціал у взаємодії з навколишнім світом. Представлені роботи — це знайомство з Покровськом через обличчя його мешканців.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *