Контроль якості ремонту автодоріг державного значення

Ремонт автодоріг загального користування державного значення здійснюється з суворим дотриманням вимог національних стандартів.

Існує кілька рівнів контролю якості ремонтно-будівельних робіт. Первинний (операційний) контроль здійснюється самим підрядником, інспекційний контроль – замовником робіт, тобто Службою автодоріг у Донецькій області як регіональним підрозділом Укравтодору.

На кожній ремонтуємій ділянці Службою перевіряється температурний режим використання асфальтобетонних сумішей, товщина, рівність та ухил улаштованих шарів; відбираються зразки-керни укладених шарів для проведення лабораторних досліджень тощо. Третій рівень – центральний дорожній контроль якості з боку Укравтодору та науково-дослідних інститутів. І четвертий рівень – громадський нагляд.

Додамо, що днями Службою автодоріг та представниками ДП «Науково-технічний центр «Дорожній контроль якості» відібрано керни улаштованих вирівнюючих (нижніх) шарів покриття на М-03 Київ – Харків – Довжанський та Н-20 Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь. Також ДНТЦ «Дор’якість» перевірено рівність покриття відремонтованої проїзної частини Т-05-25 за маршрутом Селидове – Цукурине тощо.

Служба автомобільних доріг у Донецькій області звертається до водіїв із проханням бути максимально пильними за кермом – виконувати вимоги Правил дорожнього руху! Зважати на тимчасові дорожні знаки, встановлені на ремонтуємих ділянках автодоріг!

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *