Павло Жебрівський зустрівся з підприємцями Великоновосілківського району

В ході робочої поїздки голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський провів зустріч з представниками малого та середнього бізнесу Великоновосілківського району. Головними темами зустрічі стали участь у програмі «Український донецький куркуль» та функціонування бізнесу в умовах об’єднаних територіальних громад.

Під час спілкування з підприємцями Павло Жебрівський зазначив, що подібні проекти існують в європейських країнах вже давно.

«І підприємці, і місцева влада повинні розуміти, що кошти, які ми спрямовуємо на підтримку бізнесу, не виділяються «просто так». Програма створювалась з орієнтуванням на досвід європейських країн. Тому надзвичайно важливо, аби підтримані підприємці працювали, створювали робочі місця та сплачували податки. Тоді витрачені нами кошти поступово повернуться до бюджету громади, допомагатимуть їй ставати сильнішою», – наголосив Павло Жебрівський.

Також очільник області звернув увагу на соціальну відповідальність бізнесу.

«Бізнесмени, які отримують підтримку від обласної влади, часто мають певні домовленості щодо соціальної відповідальності. Це може бути надання послуг на пільгових умовах для певних верств населення або участь у муніципальних проектах. Найголовніше, щоб бізнес сплачував податки. Я не бачу сенсу співпрацювати з тим, хто ухиляється від сплати податків і вимагає, аби у його громаді розвивалась інфраструктура. Розвиток сіл, громад, області та всієї України залежить від платників податків, їх розуміння важливості цих зборів», – підкреслив Павло Жебрівський.

За результатами зустрічі голова Донецької ОДА надав доручення врахувати пропозиції підприємців щодо покращення умов участі у програмі «Український донецький куркуль» та звернув увагу керівництва Великоновосілківського району на проблему офіційного працевлаштування на усіх підприємствах району.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *