Вітання Президента учасникам та організаторам урочистостей з нагоди 25-річчя Національної академії медичних наук України

Шановні друзі!

Вітаю усю медичну спільноту із 25-річчям Національної академії медичних наук України — флагмана вітчизняної медичної науки, славетних послідовників видатних учених у галузі теоретичної, клінічної та профілактичної медицини.

Упродовж свого існування Національна академія медичних наук України широко відома своїми фундаментальними науковими розробками, а також потужними лікувальними базами, в яких щорічно надається високоспеціалізована медична допомога сотням тисяч хворих з усіх регіонів України.

Відзначу надзвичайно вагому міжнародну роль українських учених у дослідженні та поширенні наукових знань про вплив чорнобильської трагедії на здоров’я населення, а також організації медичної допомоги у випадках радіаційних аварій.

З перших днів Революції Гідності та російської агресії на сході України працівниками установ Академії зроблено вагомий внесок у розвиток військової медицини, зокрема, впроваджуються інноваційні дослідження з організації та надання медичної допомоги в умовах гібридної війни, виконуються складні реконструктивні та високотехнологічні втручання.

Розуміючи важливість поступального руху, Національна академія медичних наук України не залишається й осторонь процесів реформування галузі охорони здоров’я.

Переконаний, величезний потенціал Національної академії медичних наук, високий професіоналізм учених і клініцистів й надалі сприятимуть розвиткові медичної науки нашої держави.

Бажаю вам подальших звершень на благо України.

Петро ПОРОШЕНКО

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *