Колегія розглянула питання територіальної оборони

26 квітня на колегії під керівництвом голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського розглянули регіональну програму забезпечення заходів з підготовки територіальної оборони Донецької області на 2018-2019 роки. Основною її метою є удосконалення системи управління та матеріально-технічного забезпечення підготовки посадових осіб штабів та підрозділів територіальної оборони.

Програмою передбачено створення системи трекінгового зв’язку для забезпечення комунікації між органами державної влади та органами цивільного управління.

«Ми пропонуємо створити систему передавачів, які дозволять оперативно оповіщувати населення про надзвичайні ситуації та налагодити якісний кодований зв’язок між усіма структурами, відповідальними за цивільну та територіальну оборону», – наголосив полковник, військовий комісар Донецького обласного військового комісаріату Олександр Сергєєв.

Очільник області зазначив, що він хоче бачити розвиток цієї системи, а також збільшення кількості підрозділів, задіяних у територіальній обороні.

«Як керівник обласної військово-цивільної адміністрації, я маю повноваження керувати системою територіальної оборони. Тому обласний військовий комісаріат та органи місцевої влади мають налагодити чітку співпрацю у створенні тероборони. Варто пам’ятати, що для реалізації програми можна залучати кошти від меценатів. Я впевнений, що великі промислові підприємства можуть забезпечити роти тероборони хоча б амуніцією, голови міських рад мають проводити відповідну роз’яснювальну роботу з бізнесом.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *