Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 27 квітня 2018 року

Навчальний семінар від учасника проекту «Український донецький куркуль» для майбутніх підприємців

На базі Центру розвитку підприємництва Краматорського міського центру зайнятості відбувся навчальний семінар щодо основ бізнес-планування з залученням учасника проекту «Український донецький куркуль», – Володимира Алдохіна.

«Серпантин» на Чемпіонаті у Києві

У Києві пройшов Чемпіонат України зі спортивних бальних танців, а в його рамках – турнір «Весняне танго» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, а також комітету фізичного виховання та спорту.

Чотири пари танцклубу «Серпантин», під керівництвом Юлії та Григорія Скаженик, гідно представили Краматорськ на київських змаганнях.

Бронза в чемпіонаті світу

У Потчефструм, Південна Африка, проходить чемпіонат Світу з жиму лежачи. Дружківські спортсмени в складі національної збірної гідно представили Україну на світових змаганнях. Руслан Рузімурадов виборов бронзову нагороду в категорії «юніори» – 74кг, витиснувши штангу вагою 220 кг та виконавши норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Костянтин Мусієнко в категорії 83 кг посів 5 місце. Дружківська міська рада, її виконавчий комітет вітає спортсменів та тренера-викладача Сергія Федоренка зі спортивними досягненнями.

Cлов’янські спортсмени стали срібним та бронзовим призерами «Meteor Open – 2018»

У місті Дніпро проходив Міжнародний турнір «Meteor open – 2018» серед дівчат та юнаків 2004, 2005, 2006, 2007 року народження та молодших, в якому взяли участь близько 700 учасників з різних регіонів України, Азербайджану, Молдови та Туреччини.

«Meteor Open – 2018» входить до рейтингу міжнародних змагань.

Команда слов’янських спортсменів теж взяла участь у цих престижних змаганнях і двоє наших пловців стали срібним та бронзовим призерами турніру.

Чемпіонат України з карате JKS серед дорослих, юніорів, юнаків та дітей

У місті Дніпро проходив чемпіонат України з карате JKS серед дорослих, юніорів, юнаків та дітей. Участь у турнірі взяли близько 400 спортсменів з Дніпровської, Донецької, Закарпатської, Житомирської, Запорізької, Луганської, Сумської, Харківської області, а також команди з Грузії та Білорусії.

Слов’янські спортсмени під керівництвом Ігоря Шалаумова теж взяли участь у чемпіонаті України, та у наполегливій боротьбі здобули низку нагород.

У Слов`янську нагородили кращих учнів року

У розважальному центрі «TALER» відбулася 20 ювілейна церемонія нагородження кращих учнів закладів загальної середньої освіти і вихованців закладів позашкільної освіти Слов’янської міської ради.

Церемонія проходила під патронатом міського голови Вадима Ляха. Підтримали проведення заходу Народні депутати України Олег Недава, Юрій Солод, громадська організація «Слов’янськ – улюблене місто», депутат Слов’янської міської ради Сергій Кушнарьов та підприємці Слов’янська.

У дружній атмосфері представники влади, працівники освіти та батьки вшановували кращих учнів шкіл міста.

У Слов’янську працівників служб охорони праці нагородили грамотами

У Слов’янську, в рамках проведення заходів тижні з охорони праці на території Слов’янської міської ради відбулося нагородження Почесними грамотами переможців міського огляду з охорони праці.

Заходи проводилися з метою стимулювання активної участі та ініціативи в здійсненні заходів щодо підвищення рівня безпеки та поліпшення умов праці на підприємствах, в установах та організаціях міста, враховуючи рішення міської наглядової комісії з проведення міського огляду з охорони праці в Слов’янську.

Депутати Донецької області змагаються за перемогу

У спортивній залі Слов’янського хіміко-механічного технікуму розпочалися зональні ігри обласної Спартакіади серед депутатів Донецької області всіх рівнів.

Участь у ній беруть депутати обласних, районних, міських, сільських, селищних рад, а також об’єднаних територіальних громад. Організатор заходу – Департамент з питань культури і спорту Донецької облдержадміністрації. Приймає гостей Слов’янська райдержадміністрація.

Перемога юних науковців із Бахмутського НВК №11

Учні-члени МАН є учасниками різноманітних обласних, всеукраїнських, міжнародних інтелектуальних конкурсів, турнірів, олімпіад і виявляють високий рівень підготовки та творчі здібності.

Учні Семен Косяк та Денис Чернишов у складі команди Донецької області представляли Бахмут та свою школу на ІІІ (заключному) Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, який проводився на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Віртуальна мандрівка «Академія цікавих мистецтв» у Бахмуті

У Школі мистецтв Бахмута в рамках шкільної філармонії пройшла традиційна «Академія цікавих мистецтв».

Цього разу віртуальна мандрівка відбулась до часів епохи класицизму. Ведуча академії – Рафаелла Леонардівна (викладач Коваленко В.Є.), учні художнього відділення, а також присутні у залі, в одну мить поринули в історію світу музики та мистецтва того часу.

Організатори академії, викладачі художнього відділення, спробували охопити інформацію про всі види мистецтва – музику, живопис, архітектуру, літературу і навіть тенденції одягу та зачісок. Розповідали про напрямки, стилі, яскравих митців та їх величні твори.

У Маріуполі відкрили водопровідну насосну станцію «Сартанська»

Станцію було реконструйовано за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Уряду Німеччини. Загальна вартість реалізації проекту становила 18 млн 343 тис грн. Близько 80% від необхідної суми було профінансовано міжнародними донорами. За рахунок інвестиційної програми Міськводоканалу виконано роботи на суму 4,3 млн грн. Тепер понад 40 тисяч населення Кальміуського району зможуть отримувати якісну послугу з подачі холодної води.

У Маріуполі пройшла науково-технічна конференція «Наука – перші кроки»

У Приазовському державному технічному університеті відбулась ХІІ регіональна студентська науково-технічна конференція «Наука – перші кроки». Юні і талановиті маріупольці представляли свої проекти  з презентаціями, результатами дослідів та статистичними даними.

У якості експертів з оцінювання доповідей учасників конференції секції «Соціології та соціальної роботи» запросили представників від Маріупольського міського центру зайнятості.

У конференції брали участь школярі та студенти з такими темами, як «Розробка моделі профорієнтаційного сервісу міста «центр кар’єри молоді», «Розвиваючі методики в роботі з дітьми  з інвалідністю в центрах ранньої реабілітації», «Політична харизма контра версії політичного дискурсу», «Бездомні тварини як соціальна проблема» та тощо. Загалом, було представлено 15 проектів.

Школярів Маріуполя орієнтували у світі професій

На базі  бібліотеки ім. М. Свєтлова її представники та фахівці Маріупольського міського центру зайнятості провели інтерактивний профорієнтаційний захід «Як знайти своє місце у світі професій». Учням 9 класу загальноосвітньої школи №1 розповіли про актуальні професії на ринку праці Маріуполя та України.

Школярів ознайомили з переліком послуг служби зайнятості, а також з можливістю відвідати молодіжний центр «Profi Challenge» та бізнес-школу для молоді «StartUp».

Мирноградські спортсменки стали призерами Всеукраїнського турніру з дзюдо

У Сумах розіграли традиційний Всеукраїнський турнір «Кубок перемоги» з дзюдо.

У змаганнях взяли участь юнаки та дівчата віком від 9 до 14 років із 15 областей України, Білорусі, Росії та Молдови.

Змагалися понад 500 спортсменів протягом двох днів на трьох татамі. Мирноград представляли три спортсменки, які показали хорошу боротьбу та повернулися з нагородами.

Мирноградські легкоатлети з інвалідністю стали призерами обласного чемпіонату

У Бахмуті за нагороди Чемпіонату області змагалися легкоатлети з інвалідністю. У змаганнях, організатором якого виступає Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», взяли участь понад 100 спортсменів з вадами зору, слуху, розумового та фізичного розвитку, ураженням опорно-рухового апарату.

Дві мирноградські спортсменки — Анастасія Долженко та Вероніка Чиж також взяли участь у чемпіонаті. Дівчата продемонстрували свою майстерність і жагу до перемоги та привезли 3 перших і 2 других місця.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *