Прочани Коломийської єпархії пройшли «Дорогою зцілення» до Унева

28 квітня, напередодні неділі розслабленого, в Унівській Святоуспенській лаврі відбулася VII Всецерковна проща «Дорогою зцілення» присвячена поширенню чесноти тверезості. Тут, як завжди, зібралось багато вірних.

Серед них  були  і ті, хто  безпосередньо потребують Божої допомоги у визволенні  від страшної недуги пияцтва, в також ті, що проживають разом із ними (співзалежні). До прощі долучилась і молодь, яка не є байдужою до свого  майбутнього і шукає тверезих шляхів подальшого життя, прагнучи Божого благословення й ласки. Значну частину учасників прощі складали  свідомі, вмотивовані люди, добрі християни і справжні патріоти, котрі вболівають за сьогоднішній моральний стан нашого суспільства.

Проща розпочалася Божественною Літургією, яку очолив Митрополит Львівський Ігор (Возняк). В часі богослужінь прочани мали можливість приступити до Сповіді та Причастя. Відтак владика Ігор звернувся до прочан зі словами науки. Після водосвяття кожен отримав благословення з рук владики через миропомазання.

«Ще і ще раз повторюю за св. апостолом Павлом: «Не упивайтеся вином, бо в ньому розпуста, а наповнюйтеся Духом Святим», – сказав Митрополит,- благо в нашій Церкві є багато способів наповнюватися саме Духом Святим – це Євхаристія, миропомазання, єлео- і водоосвячення, святі мощі  та святі місця, ось як і ця  Унівська лавра. Користайте з цього, спасайте свої душі, а не шукайте собі погибелі!»

Далі проща була поділена на три групи: залежних, співзалежних та молодь. Після реколекцій відбувся запис у «Золоту книгу тверезості», а на закінчення був відправлений Молебень до Матері Божої, її образу «Невипиваєма Чаша», який  був привезений з Тернополя. Священики соборно молилися за всіх прочан та весь український народ. Закінчилася проща добрими словами побажань і настанов Голови патріаршого Руху «За тверезість життя» о. Ігоря Козанкевича.

Від Коломийської єпархії у прощі взяли участь сімдесят вірних. Голова єпархіального Руху «За тверезість життя» о. Ярослав Стеф’юк висловив вдячність співорганізаторам: о. Романові Кіцелюкові протосинкелу єпархії, о. Юрієві Савчукові, голові комісії душпастирства і охорони здоров’я, котрий сам був учасником прощі, отцям-деканам та священикам.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kolugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *