У місті Ковентрі (Англія) освятили іконостас

29 квітня 2018 року у церкві Святого Володимира Великого в місті Ковентрі (Англія) освятили величний чотириярусний іконостас, який передала парафії в дар церковна громада міста Галіфаксу. На торжество освячення прибув владика Гліб (Лончина), Єпарх єпархії Пресвятої Родини в Лондоні.

Архиєрей, після освячення подарованих парохії іконостасу, дзвону та ікон святих українського народу, висвітлив сакральну роль іконостасу в літургійному житті Церкви. Відтак владика Гліб приступив до служіння Святої Літургії. Йому сослужив адміністратор парафії св. Володимира Великого, митрофорний протоієрей д-р Олександр Лісовський. У своїй проповіді, у неділю Розслабленого, яка стосувалася хворих і немічних, архиєрей наголошував на необхідності завжди бути готовими вірити в милосердну Божу допомогу, особливо в тяжких хвилинах нашого життя.

У Службі Божій молилися також за людей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, а після завершення богослуження відправлено Панахиду за всіх героїв, які пожертвували життям заради рятування свого народу від радіоактивного випромінювання.

Владика Гліб відзначив грамотами парохіян церкви, які приклали найбільше зусиль при встановленні іконостасу. Він також звернув увагу вірних на дітей, які прийшли зі своїми батьками до церкви, незважаючи на те, що напередодні вони були учасниками вечора розваг у місцевому соціальному клубі. Він похвалив їх за їхнє свідчення Христові і вірність своїй Церкві.

Отець Олександр в імені цілої Громади висловив глибоку вдячність владиці Глібові за його візит і благословення.

Прес-служба єпархії Пресвятої Родини в Лондоні

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *