Переможниця проекту «Український донецький куркуль» створює робочі місця у Авдіївці

Всім, хто бажає започаткувати власну справу, служба зайнятості надає дієві інструменти та додаткові можливості!

Донецька обласна служба зайнятості неодноразово доводила свою здатність ефективно реагувати на виклики ринку праці та потреби суспільства, і зараз продовжує запроваджувати інноваційні методи надання соціальних послуг, забезпечувати організаційні підходи щодо сприяння зайнятості.

На сьогоднішній день в центрах зайнятості успішно функціонують «Центри розвитку підприємництва», які допомагають побудувати тісну співпрацю з приватними підприємцями задля створення нових робочих місць.

Так, на початку своєї підприємницької діяльності Віра Бурнашева мала невеличку теплицю, займалася вирощуванням овочів. Про існуючі грантові проекти жінка дізналася в «Центрі розвитку підприємництва», створеному на базі Авдіївського міського центру зайнятості. Метою функціонування таких платформ є підтримка діючих підприємців Донецької області в питаннях ведення, розширення та збільшення ефективності бізнесу, а також стимулювання підприємницького мислення у населення та сприяння розвитку малого та середнього бізнесу регіону.

Наприкінці 2017 року підприємниця Бурнашева стала одним з перших переможців конкурсу «Український донецький куркуль». Отримані кошти використала на спорудження двох тепличних комплексів та придбання тепловентилятора. Планує розширення промислових потужностей за рахунок освоєння орендованої земельної ділянки та вирощування нових видів овочів на відкритому ґрунті.

На сьогодні за допомогою служби зайнятості Віра Бурнашева проводить добір працівників. Зараз у підприємниці проходить навчання на створеному робочому місці безробітна мешканка Авдіївки, яка буде працевлаштована після його завершення. ФОП Бурнашевій запропоновано звернутися до Авдіївського міського центру зайнятості із заявою на отримання компенсації ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітної особи на нове робоче місце.

Донецький обласний центр зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *