Антитерористична операція на Сході України завершилась. Відповідно до …

Антитерористична операція на Сході України завершилась. Відповідно до рішення Президента України Петра Порошенка, з 30 квітня 2018 року розпочинається операція об’єднаних сил. У тексті документа передбачено, що територія Донецької та Луганської областей поділяється на:
– район бойових дій – це територія охоплена бойовими діями уздовж лінії зіткнення, де підрозділи ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів виконують бойові завдання по недопущенню прориву противника вглиб території держави.
– зона безпеки – територія прилегла до району бойових дій. Перебування людей в цій зоні обмежене та здійснюється за наявності документів, що посвідчують особу. Крім того проводиться особистий огляд громадян, огляд речей, що при них знаходяться, транспортних засобів та речей, які ними перевозяться.

Керівництво збройними силами та іншими утвореними військовими формуваннями здійснює командувач Об’єднаних сил. Цю посаду з 16 березня цього року обіймає генерал-лейтенант Сергій Наєв. Втручання будь-яких інших осіб незалежно від посади в управління заходами із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях не допускається.

Рух “Визволення” тривалий час виступає за перехід до активної оборони на Сході України зі ставкою на сили спеціальних операцій. В нашому розумінні – це не просто перейменування АТО в щось інше на папері, а реальна зміна тактики ведення Війни за Незалежність та притягнення до відповідальності нинішнього керівництва Генштабу, яке призвело до котлів. Країні-окупанту байдуже, як називатиметься та хто саме керуватиме збройними силами України: доки ми не почнемо давати гідну відсіч ворогу, ми втрачатимемо найцінніше – життя наших Героїв

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *