Комітет виборців України зафіксував низку порушень виборчого голосування …

Комітет виборців України зафіксував низку порушень виборчого голосування на виборах до об’єднаних територіальних громад. В селі Меліоративне (Дніпропетровська обл.) у день голосування виборців пригощали горілкою від імені одного із кандидатів в депутати. За отриманою інформацією алкогольні напої роздавав батько кандидата. На Харківщині (Старовірівська ОТГ) та Волині (Торчинська ОТГ) зафіксовано підвезення виборців до дільниць. У Терешківській ОТГ місцевим жителям у день голосування приходять смс із закликом голосувати за одного з кандидатів на посаду голови ОТГ. У Шпанівській ОТГ в приміщенні дільниці у селі Малий Олексин зафіксовано розміщення агітаційних матеріалів партії “УКРОП”. Нагадаємо, сьогодні, 29 квітня, відбуваються вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах: 4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ.

Вважаємо такі дії політичних партій незаконними та неприпустимими. Від вибору українців залежить їх майбутнє та майбутнє країни. Тому вплив на волевиявлення громадян України є злочином, за який, причетні до цього люди, повинні нести відповідальність. Більше того, самим українцям час зрозуміти, що продавши свій голос зараз за гроші, горілку чи гречку, в майбутньому вони та їх діти втратять в десятки разів більше.

Саме тому рух “Визволення” наполягає на забороні передвиборчої політичної реклами. Це змусить претендентів на владу не рекламувати себе, а завойовувати довіру виборців реальними справами. За спробу прямого підкупу виборців МВС та Нацполіція будуть заарештовувати кандидата та усіх причетних членів його штабу

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *