Урочистості з нагоди дня Держприкордонслужби України відбулися в Одесі.



Президент України Петро Порошенко змінив дату святкування Дня прикордонника. Відтепер відзначати професійне свято стражі кордонів будуть не 28 травня, а 30 квітня. Своє рішення Петро Порошенко аргументував співзвучністю з історичними подіями в Україні, адже прикордонне відомство було створене 100 років тому, і родовід Державної прикордонної служби веде свій початок від спеціальних військових формувань доби Української революції 1917–1921 років.
Саме наприкінці квітня 1918 року Слов'янська група Запорізької дивізії Армії УНР під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши велику частину Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон із Росією і тодішнім Доном. Тоді козаки принесли два високі стовпи та вималювали їх жовто-блакитною фарбою, на кожному з двох стовпів намалювали тризуб, а під ним написали “УНР”.
Урочистості з нагоди дня Держприкордонслужби України відбулися і у її Південному регіональному управлінні. У Одесі з професійним святом вітали прикордонників і наші кореспонденти.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *