Дванадцята опорна школа сьогодні відкрила свої двері для дітей Донеччини

Сьогодні очільник області Павло Жебрівський оглянув Олександрівську ЗОШ І-ІІІ ступенів Черкаської селищної ради Слов’янського району. Кошторис учбового закладу складає 19, 6 млн грн.

У школярів сьогодні вже розпочався перший день навчання. Вони освоюють електронні дошки, зазирають на гральні майданчики, з більшою допитливістю вивчають інформатику на нових нет-буках. У школі є також їдальня, бібліотека, спортивний зал, окремі предметні кабінети, зокрема  для викладання праці у дівчат та хлопців, де є швейні машинки та станки.

Павло Жебрівський поспілкувався з дітьми, викладачами та керівництвом учбового закладу, перевірив його технічний стан, відвідав урок англійської і  української мови та побажав школярам гарно навчатися, щоб здати ЗНО на 200 балів.

«Дванадцята школа сьогодні відкрила свої двері для дітей Донеччини. Половина всіх коштів, які виділяються, йдуть на розвиток майбутнього нашої області та України, тобто на дітей. Тендер на цю школу по системі ProZorro відігравали 420 днів. Побудували її за 8 місяців. Безумовно, нам потрібно налаштувати бюрократичні процеси так, щоб можна було працювати ефективніше та швидше. Але, як сказала одна дівчинка, я зайшла і язика проковтнула. Власне, це насправді дорого коштує. Справа не тільки в грошах. Це потрачені нерви та сили. Тому оцінка цієї дівчинки та хлопчика, який сказав, що він жити тут хоче, є дуже важливою. Вони прийдуть додому та скажуть: «Мамо, тато, давайте на подвір’ї приберемо!». Це як відправна точка для краси, яка врятує весь світ. Зміни починаються з себе!», – зазначив голова Донецької облдержадміністрації.

Діти подарували Голові подорож по Донеччині англійською мовою, патріотичну пісню та почепили маки на дерево пам’яті.

Це вже дванадцята капітально відремонтована опорна школа. Такі ж красуні вже є у Билбасівці, Покровську, Часовому Ярі, Дружківці, Волновасі, Гришиному, Іллінівці, Очеретиному, Шаховому, Мирнограді та Смарагдовому містечку.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *