Невдовзі донеччани зможуть відчути комфортність руху капітально відремонтованими автодорогами державного значення

Вперше за багато років донеччани зможуть відчути комфортність проїзду капітально відремонтованими автошляхами державного значення (до цього часу здійснювався лише капремонт мостів).

Проміжні результати комплексного відновлення автодороги вже можна побачити у Слов’янському районі: від Слов’янська (повороту на с. Никонорівка) в напрямку Бахмута у розпалі роботи з ремонту 16-кілометрової ділянки міжнародної траси М-03 Київ – Харків – Довжанський.

Проектом передбачено не лише посилення дорожнього одягу, а й виправлення повздовжнього профілю дороги. Для забезпечення плавності дороги в поздовжньому профілі, заплановано збільшення висоти насипу на занижених ділянках та пом’якшення підйомів/спусків у місцях розташування водопропускних труб. Наприклад, на двох підйомах/спусках для комфортності руху дорогу «піднімуть» в середньому на один метр.

Як повідомлялось раніше, параметри існуючої дороги II категорії не відповідали діючим нормативним вимогам. Капремонт передбачає комплексне відновлення траси, зокрема, посилення конструкції дорожнього одягу за технологією холодного ресайклінгу, укладання нових шарів асфальтобетонного покриття, розширення проїзної частини з плануванням укосів насипів до проектних відміток, улаштування ефективної системи водовідведення та ремонт водопропускних труб.

До нормативних показників буде доведено смуги розгону, гальмування і перехрестя, передбачено ремонт автопавільйонів та благоустрій придорожньої території.

Службою автодоріг здійснюється інспекційний контроль якості ремонтних робіт. Зокрема, днями відібрано зразки-керни частково улаштованого вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття.

Нагадаємо, роботи виконує ТОВ «Славдорстрой» (замовник – Служба автодоріг у Донецькій області). Проектну документацію розроблено ТОВ «Інститут проектування інфраструктури транспорту». Науково-технічний супровід здійснює Національний транспортний університет (НТУ).

Джерела фінансування: Державний бюджет (за програмою 3111120 «Покращення стану автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський») та спеціальний фонд обласного бюджету (кошти від «митного експерименту»).

Увага! Роботи виконуються під рухом! Будьте обережні за кермом! 

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *