Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 08 травня 2018 року

На Донеччині відзначили День пам’яті та примирення

Сьогодні Донеччина разом з усією світовою спільнотою відзначає День пам’яті та примирення. З цієї нагоди у селищі Маяки відбувся пам’ятний мітинг та перепоховання останків 107 воїнів, що загинули в боях на Слов’янщині у 1941-1943 роках.

Вшанувати пам’ять загиблих зібрались місцеві жителі, представники місцевої та обласної влади, представники Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України, військовослужбовці та громадськість.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський та заступник Командувача об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення, генерал-майор Олександр Голоднюк також взяли участь у заході.

Пам’ять про усіх воїнів, які поклали своє життя на полі бою вшанували хвилиною мочання та покладанням квітів.

У Краматорську відзначили День пам′яті та примирення

Сьогодні у Краматорську за участю керівника апарату Донецької облдержадміністрації Олега Свинаренко, представників ДонОДА та працівників КЗТС відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення Дня пам′яті та примирення. Пам’ять про усіх воїнів, які поклали своє життя на полі бою вшанували хвилиною мочання та покладанням квітів.

На Донеччині вшанували пам’ять українських льотчиків, які загинули у червні 2014 року на Слов’янщині

У день пам’яті та примирення на Донеччині вшанували пам’ять українських льотчиків, що загинули 6 червня 2014-го поблизу селища Пришиб. У заході взяли участь представники місцевої влади, військовослужбовці, представники Державної прикордонної служби України, а також очільник області Павло Жебрівський та заступник Командувача об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення, генерал-майор Олександр Голоднюк.

На місці падіння літака – поблизу селища Пришиб – встановлений пам’ятний знак «Скорботний янгол». Учасники заходу, які сьогодні зібрались на місці трагічних подій вшанували пам’ять загиблих льотчиків хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

51-а Міжнародна алжирська виставка у Краматорську

Відділ економіки Краматорської міської ради повідомляє про проведення 51-ї Міжнародної алжирської виставки.

За інформацією від Посольства Алжирської Народної Демократичної Республіки в Україні, у період з 8 по 13 травня поточного року у м. Алжир заплановано проведення 51-ї Міжнародної виставки «FIA-2018». Зазначена подія – одна з ключових і наймасштабніших серед виставкових заходів у АНДР. Очікується участь підприємств та компаній з понад 40 країн світу.

Сьогодні в Україні відзначають День памʼяті та примирення

8 травня 1945 року Німеччина оголосила про свою капітуляцію у Другій світовій війні. Саме у цей день прийнято вшановувати памʼять усіх полеглих у роки тих страшних подій.

У Краматорську вшанувати загиблих зібралися ветерани, представники міської влади, депутати, школярі, освітяни та пересічні громадяни. Вони ще раз згадали імена героїв-визволителів рідного міста та поклали квіти до меморіалів загиблих воїнів.

Святковий концерт з нагоди Дня перемоги пройшов у Дружківці

На сцені відновленого, після капітального ремонту, концертного залу будинку культури «Етюд» відбувся урочистий захід, присвячений Дню пам’яті та примирення й 73-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дружківчани зібралися, щоб згадати про тих, хто йшов уперед, хто стояв до останнього, про тих, хто не здався сам та не здав своїх товаришів, про тих, хто переміг.

У Дружківці відвідали ветеранів на дому

З візитами до ветеранів, які подарували 1945-го не тільки українському народові, а й усьому людству довгоочікувану Перемогу у кривавій Другій світовій війні завітав особисто міський голова Валерій Гнатенко.  Напередодні святкування 73-ої річниці перемоги міський голова побажав, по-перше, ветеранам оптимізму, а по-друге, щоб вони були потрібними своїм дітям, онукам і правнукам. Бо ветерани – живі свідки війни, є неоцінимим прикладом мужності і героїзму для молодого покоління, зразком життєвої стійкості, сили духу і любові до рідної землі.

Міський голова Вадим Лях разом з депутатами поклали квіти до братських могил

8 травня у День пам’яті та примирення міський голова Вадим Лях, народний депутат України Юрій Солод, секретар міської ради Жан Кім, радник міського голови Олександр Самсонов, депутати міської ради та голова міської організації ветеранів Леонід Васильчук поклали квіти до братських могил міста Слов’янська.

З нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні привітали Бахмутських ветеранів

З кожним роком тих, хто пережив та приймав участь у страшних подіях, стає все менше. Цьогорічне свято будуть відзначати тільки 51 з них. Привітати ветеранів від імені міського голови Олексія Реви завітала заступник міського голови Вікторія Точена.

З нагоди Дня Перемоги над нацизмом 10 ветеранів Другої світової війни з інвалідністю отримали харчові набори та пам’ятні подарунки про 73-ю річницю свята.

Диплом лауреата V Всеукраїнського та I міжнародного бізнес-турніру «Стратегія фірми – 2018»

Учениця Бахмутської школи №5 отримала диплом лауреата V Всеукраїнського та I міжнародного бізнес-турніру «Стратегія фірми – 2018».

У змаганнях, які почалися у лютому і тривали два місяці, були задіяні близько 3900 учнів з різних шкіл України, Польщі, Литви, США, Чехії. Анастасія Єрофтієва з успіхом пройшла два дистанційних етапи бізнес-симуляції VIAL+ і була запрошена на очний турнір, що проходив наприкінці квітня в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді Київа.

Урочисте нагородження відбулося в Київському національному економічному університеті ім. Вадима Гетьмана. Анастасія отримала диплом фіналіста, який засвідчує, що вона успішно пройшла курс інтерактивного навчання економіці й бізнесу в симуляції VIAL+ обсягом 120 годин і стала лауреатом шкільної ліги V Всеукраїнського та I Міжнародного бізнес-турніру «Стратегія фірми – 2018».

Маріуполь вшанував пам’ять поліцейських і військових, загиблих 9 травня 2014 року

Сьогодні в Маріуполі пройшов мітинг-реквієм, присвячений пам’яті співробітників органів внутрішніх справ і військовослужбовців, які загинули чотири роки тому під час трагічних подій 9 травня. Разом з маріупольськими сім’ями, військовими, правоохоронцями, курсантами прийшов вшанувати пам’ять тих, хто до кінця залишився вірним своїй присязі – міський голова Вадим Бойченко.

Мітинг-реквієм пройшов біля стін розстріляної будівлі УВС – символу трагічних подій 2014 року. Маріупольці вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, триразовим залпом почесної варти і покладанням квітів до меморіальної дошки.

У Маріуполі покращують якість медичного обслуговування учасників АТО

У зв’язку з реформою охорони здоров’я, яка реалізується в Україні, у Маріуполі відбулася зустріч співробітників управління охорони здоров’я міської ради та керівників медичних установ міста з учасниками АТО. Сторони обговорили нюанси в сфері охорони здоров’я, які торкнуться учасників бойових дій.

У Маріуполі пройшли змагання зі стрибків у воду

У плавальному басейні «Нептун» пройшов чемпіонат міста зі стрибків у воду. Понад двадцять маріупольських спортсменів змагалися в турнірі.

Цей чемпіонат став одним із заключних етапів підготовки маріупольських водних стрибунів для потрапляння в збірну команду міста.

За результатами змагань маріупольці показали високі результати.

Батальйон спеціального призначення Національної поліції заручився підтримкою міського голови

Автопарк Батальйону спеціального призначення Головного управління Національної поліції в Донецькій області сьогодні поповнився двома легковими автомобілями. Ключі від нового службового транспорту вручили міський голова Вадим Бойченко,  начальник поліції Донецької області Микола Семенишин та радник голови Донецької ОДА Дмитро Ляшов.

Поліцейські отримали автомобілі Renault Duster. Техніка відповідає європейським стандартам – оснащена екологічними двигунами.

«Надія» подарувала маріупольцям вечір балету

У Маріуполі відбувся звітний концерт Народного ансамблю класичного танцю «Надія». Жителі та гості міста могли насолодитися постановками класичного жанру, веселими і завзятими дитячими танцями, сюжетними композиціями та сольними номерами.

День пам’яті та примирення в Селидове

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. Цього дня городяни зібралися біля будівлі Селидівської міської ради, щоб віддати шану загиблим воїнам та подякувати живим героям, які пройшли випробування війною.

До всіх присутніх звернувся міський голова Віктор Ремізов.

Досягнення кікбоксерів Торецька на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO в Луцьку

На чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO, який проходив у Луцьку, спортсмени з міста Торецьк у складі збірної Донецької області здобули впевнені перемоги.

«Пам’ять потрібна полеглим, увага потрібна живим»: у Покровську відзначили День пам’яті та примирення

8-9 травня Україна вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З цієї нагоди відбулись урочисті заходи й у Покровську.

Так, біля пам’ятника Маршалу Москаленко відбувся мітинг, в якому прийняли участь ветерани, школярі, громадськість, мешканці міста, представники трудових колективів, співробітники поліції,  студенти і діючі військовослужбовці Збройних Сил України.

У Мар’їнці відзначили День памʾяті і примирення та День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Сьогодні, 8 травня, в місті Мар’їнка  біля пам’ятника загиблим воїнам відбулася година пам’яті «Вас повіки не забути», присвячена Дню памʾяті і примирення та Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цей день зібрав сьогодні багато мешканців та гостей міста, представників органів державної влади, місцевого самоврядування, установ та  організацій щоб віддати шану всім полеглим захисникам рідної землі та подякувати ветеранам, яких, на жаль, з кожним роком залишається все менше.

День пам`яті борців проти нацизму в Добропільському районі

Сьогодні Україна разом із всіма країнами Європи відзначає 8 травня як День пам`яті борців проти нацизму на всіх фронтах Другої світової війни.

У Добропільському районі проходять заходи щодо вшанування всіх, хто боровся з нацизмом, і загиблих на полі бою, і мирних громадян, і тих, хто дожив до сьогоднішніх днів, пройшовши пекло війни. На жаль, з кожним роком учасників бойових дій стає все менше, на теперішній час їх залишилося одинадцять на теренах Добропільського району. Заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко взяла участь у заходах, присвячених Дню пам`яті та примирення, у селі Нововодяне.

У День пам’яті та примирення в Маяках під Слов’янськом перепоховали воїнів Другої Світової

Сьогодні Донеччина разом з усією світовою спільнотою відзначає День пам’яті та примирення. З цієї нагоди у селищі Маяки відбувся пам’ятний мітинг та перепоховання останків 107 воїнів, що загинули в боях на Слов’янщині у 1941-1943 роках.

Вшанувати пам’ять загиблих зібрались місцеві жителі, представники місцевої та обласної влади, представники Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України, військовослужбовці та громадськість.

Вітання ветеранів війни у Великій Новосілці

З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в.о. голови райдержадміністрації О. С. Алчієв спільно з головою громадської організації «Великоновосілківська районна рада ветеранів» В. В. Тарашом, Старомайорським сільським головою В.М. Башировим, Старомлинівським сільським головою Л. В. Пантелейчук привітали учасників бойових дій Другої світової війни.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *