На Донеччині вшанували пам’ять українських льотчиків, які загинули у червні 2014 року на Слов’янщині

В день пам’яті та примирення на Донеччині вшанували пам’ять українських льотчиків, що загинули 6 червня 2014-го поблизу селища Пришиб. У заході взяли участь представники місцевої влади, військовослужбовці, представники Державної прикордонної служби України, а також очільник області Павло Жебрівський та заступник Командувача об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення, генерал-майор Олександр Голоднюк.

6 червня літак аерофотозйомки ЗСУ АН-30Б здійснював наглядовий політ. На борту знаходилося 8 членів екіпажу 15-ї Бориспільської бригади транспортної авіації. У небі над Слов’янськом літак підбили ракетою, випущеною з російського переносного зенітно-ракетного комплексу. Екіпаж міг врятуватися, але машина залишилася б некерованою і впала б на житлові квартали. Екіпажу під командуванням Сергія Камінського вдалося неможливе: вони скерували літак за місто й «дотягли» до полів. Троє членів екіпажу (штурман та двоє лейтенантів) встигли залишити охоплений полум’ям літак, п’ятеро загинули – командир ескадрильї Сергій Камінський, старший бортовий авіаційний технік-інструктор Павло Дришлюк, старший бортовий механік Олексій Потапенко та старший повітряний радист Володимир Момот.

На місці падіння літака – поблизу селища Пришиб – встановлений пам’ятний знак «Скорботний янгол». Учасники заходу, які сьогодні зібрались на місці трагічних подій вшанували пам’ять загиблих льотчиків хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *