У Львові вперше відбулася зустріч Школи аніматорів в рамках Декади місійності

Днями у Львові відбулася зустріч учасників для першої Школи аніматорів в рамках Декади місійності на тему керигми. Подія відбулася у форматі тренінгів (мала лекційний характер, але з практичними завданнями). Аніматорами Декади стали усі охочі — духовенство та миряни (дві або три особи з парафії). Участь у Школі аніматорів — безкоштовна.

“Декада місійності — це така програма, яка існує віддавна в нашій Церкві. Її мета — це підготуватися від Вознесіння до святкування П’ятидесятниці. Однак ми можемо не просто підготуватися до цього свята, а й переосмислити дар віри Святого Духа. За допомогою зустрічей та вишколів ми пропонуємо мирянам і духовенству спробувати не тільки індивідуально готуватися до цього, не тільки одному переосмислювати ці речі, але й спробувати на парафії зі спільнотою разом підготуватися до цього свята”, — підкреслила  Олеся Колос, координатор Школи аніматорів Декади місійності.

Як повідомляють організатори, мета заходу: залучити активних мирян на парафії, семінаристів, монахів та монахинь провести різноманітні духовні заходи Декади місійності (аніматори отримають всі необхідні матеріали), євангелізація охрещених, місійна формація мирян та ознайомлення з документами Церкви про апостолят мирян. Окрім цього, подія відбувається з метою допомогти мирянам отримати практичні навики для свідчення віри, проведення молитовного читання Святого Письма, малої групи ділення  і започаткувати їх на парафії, а також співпраця з парохом та активними парафіянами (та парафіяльними спільнотами) для пожвавлення життя парафії та розвитку нових спільних ініціатив.

Як зазначено у запрошенні, Школа тричі на рік матиме тематичні вишколи. Тематика кожної зустрічі буде підкріплена роботою у малих групах та практичними завданнями (біблійне читання Lectio Divina, молитва в стилі Тезе тощо).

За словами Олесі Колос, попередня зустріч відбулася в Чернівцях для Чернівецької єпархії, а після Львова (для Львівської архиєпархії), на подію слід очікувати в Хмельницькому, тобто Кам’янець-Подільській єпархії. “Цього року на основі двох минулорічних вишколів ми зрозуміли, що є потреба їхати в окремі єпархії, адже так людям зручніше зібратися на цей вишкіл, або на таку зустріч. Тож ми це спробували зробити і у Львові. Наступного тижня ми будемо в Кам’янець-Подільській єпархії”, — зазначила Олеся Колос, координатор Школи аніматорів Декади місійності.

Додамо, що в Чернівцях захід відвідали біля 40 людей, у Львові — 20 учасників, а в Хмельницькому організатори сподіваються побачити 40 відвідувачів.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *