Ми по праву пишаємося результатом у розбудові української армії – Президент




Президент Петро Порошенко зазначає, що «чотири роки тому Україна до війни з Росією була готова ще меншою мірою, ніж свого часу Радянський Союз до зіткнення з нацистською Німеччиною».

«А от минулого місяця стало відомо, що Збройні Сили України, за версією аналітичного центру Global Firepower, увійшли в десятку найсильніших армій Європи. І я хочу привітати з цим всіх українських військових, і Міністра оборони Степана Полторака, і начальника Генерального штабу Віктора Муженка, і всіх українських воїнів і весь український народ. У нас – восьме місце  і перше – серед країн, які не входять до НАТО», – сказав Глава держави та закликав згадати, якою була українська армія чотири роки тому.

«Ми разом, весь український народ, по праву пишаємося таким результатом у розбудові армії. Це все завдяки нашим воїнам, офіцерам, генералам, волонтерам, добровольцям, працівникам оборонно-промислового комплексу. Кожному українцю,  платникам податків. І мені як Верховному Головнокомандувачу теж не соромно за цю роботу, бо є чим прозвітувати суспільству за ці чотири роки», – підкреслив Президент, але закликав бути реалістами.

«До зазначеного європейського рейтингу не входить російська армія. Натомість у глобальному рейтингу, укладеному тією ж Global Firepower, російське військо за потужністю – друге у світі і поступається лише США. Для нас збройні сили РФ – це армія країни-агресора, яка анексувала Крим, окупувала частину Донбасу. І готова в будь-який момент до повномасштабного вторгнення», – підкреслив він.

 «Тому у нас попереду – ще колосальна робота зі зміцнення обороноздатності країни», – наголосив Верховний Головнокомандувач.

Петро Порошенко наголосив, що для України ціна перемоги має значення: «І людські життя, – як усі разом, так і будь-чиє окреме, – для української Вітчизни є незрівнянно вищою цінністю, ніж вони були для «советской Родины».

«Жодна війна, на жаль, не може обійтися без жертв і падіння рівня життя. Але для нас рівною мірою є неприйнятними як капітуляція, так і перемога ціною колосальних і неприпустимих жертв. Напевно, розсудливий, неавантюрний та відповідальний підхід до звільнення окупованих територій потребуватиме більше часу, але перемога точно неминуча. І ми вже чималого досягли», – наголосив Президент.

Глава держави нагадав, що навесні 2014 року Росія планувала розчленувати Україну на кілька шматків. «Ми зірвали героїчною волею українського народу і українських воїнів цей підступний план. Вгризлися в землю, вцементувалися в карту Європи та світу. Пустили настільки міцне коріння, що жодна сила не здатна викорчувати нас із нашого законного та природного місця. З місця, на якому ми живемо вже тисячі років», – підкреслив він. 

За його словами, улітку 2014 року, ретельно підготувавши операцію, одразу ж після виборів Президента, українські війська перейшли в наступ і звільнили майже дві третини Донбасу, який до того був окупований майже увесь. «АТО вже тоді наближалася до переможного завершення. І саме це стало причиною вторгнення в Україну російських регулярних частин», – наголосив Президент. 

«Відтоді наша армія зміцніла і в рази, і в порядки. І надійно тримає оборону супроти найбільшої на континенті армії, армії Російської федерації як країни-агресора», – підкреслив Петро Порошенко.

«Ми обов’язково переможемо і цього разу. Іншою ціною, іншим способом, іншими засобами. Не лише військовими, не лише оборонними, а й політико-дипломатичними», – сказав Президент.

 

ф

Участь Президента України у заходах з нагоди Дня пам’яті та примирення

8 травня 2018 року – 12:28



































































































































ф

Участь Президента України у заходах з нагоди Дня пам’яті та примирення

8 травня 2018 року – 12:28
















Участь Президента України з дружиною в акції «Перша хвилина миру»

© фото Михайла Марківа







































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *