Павло Жебрівський привітав мирноградських ветеранів та дітей війни з Днем перемоги

Сьогодні, 9 травня,  на честь Дня Перемоги голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський у Мирнограді привітав ветеранів та дітей війни. У своїй промові він зазначив, що найважливішою віхою в історії людства стала перемога над нацизмом, яку вдалося здобути спільними зусиллями країн-учасниць антигітлерівської коаліції. Це вагомий вклад у спільну перемогу не тільки Радянського Союзу, а й України як тодішньої його республіки.

«З близько 23 мільйонів радянських людей – військових та цивільних, які загинули під час Другої світової, 8-9 мільйонів українців. Кожен третій. Сьогодні Путін хоче присвоїти цю перемогу, говорячи, що СРСР переміг би й без України. Не переміг би. Більше того, під гаслами про ту страшну війну Кремль розв’язав війну нову – з Україною. І росіяни прийшли на нашу землю й вбивають українців, з якими пліч-о-пліч били нацистів під час Другої світової», –  зауважив голова адміністрації.

Він також зробив акцент на сучасному військовому стані нашої держави, значущості перемоги для українців та висловив теплі побажання ветеранам Другої світової.

«Сьогодні знову один український воїн загинув, троє поранені. Вічна пам’ять і вічна їм слава! Ми здобули спільну перемогу 73 роки тому, здобудемо її й зараз – я в цьому впевнений. А перемога для нас – це квітуча заможна країна, щасливі й радісні люди, які у ній живуть. Здоров’я й довголіття бажаю ветеранам Другої світової, сили й мужності – нинішнім захисникам України, миру після нашої перемоги – усій нашій країні!», – сказав Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *