Половина українців досі основним джерелом інформації називає телебачення. …

Половина українців досі основним джерелом інформації називає телебачення. Такі дані випливають з результатів соціологічного опитування компанії Research & Branding Group, проведеного з 7 по 16 лютого 2018 року в усіх регіонах України, за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, та м.Севастополь. Телебаченню віддають перевагу 53% українців, а інтернету – 42%. Крім того, особи з вищою і незакінченою вищою освітою надають перевагу Інтернету (61%) проти телебачення (34%); у осіб з більш низьким рівнем освіти значення цих показників становлять, відповідно, близько 30% і 64%.

В сучасних умовах тотального контролю центрального телебачення олігархами, цей канал інформації не може бути визначальним для формування світоглядної позиції чи власної думки громадянина України. Потрібно отримувати інформацію з різних джерел та обов’язково намагатись її аналізувати. Але, насамперед, якість отриманої інформації залежить від професійності людей, які її подають, їх незалежності та незаангажованості.

Саме тому рух “Визволення” виступає за впровадження незалежного моніторингу за дотриманням професійних стандартів висвітлення подій в українському інформаційному просторі. Для цього при Національній раді з питань телебачення та радіомовлення буде створено групу незалежних експертів. Ті телеканали, які регулярно порушуватимуть встановлені вимоги, після одного попередження будуть позбавлятися ліцензій. А вже утворене суспільне телебачення та радіо отримуватимуть гарантоване законом фінансування за гроші платників податків

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *